EUROLYGA 2023

Austrijos „Formulės 1“ etape ir vėl niekas neprilygo M. Verstappenui

Austrijoje sekmadienį vyko 7-asis „Formulės 1“ etapas. Jame ir vėl nepralenkiamas buvo „Red Bull“ komandos narys olandas Maxas Verstappenas, kuris su 4 pergalėmis tapo tituluočiausiu visų laikų Austrijos etapo Spielbergo trasos lenktynininku.

M.Verstappenas po kvalifikacijos startavo iš „pole“ pozicijos ir iškart pradėjo tolti nuo varžovų. <br> AFP/Scanpix nuotr.
M.Verstappenas po kvalifikacijos startavo iš „pole“ pozicijos ir iškart pradėjo tolti nuo varžovų. <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 2, 2023, 6:08 PM, atnaujinta Jul 2, 2023, 6:09 PM

M.Verstappenas po kvalifikacijos startavo iš „pole“ pozicijos ir iškart pradėjo tolti nuo varžovų. Tiesa, pasirodžius virtualiam saugos automobiliui jis prarado persvarą, bet išlaikė pirmąją poziciją.

25-erių M.Verstappenas šioje trasoje pasiekė ir nemenką rekordą – olandas pirmavo net 249 ratus iš eilės. 71 trasos ratą jis įveikė greičiausiai – 1 val. 25:33.607 sek. Antrąją vietą užėmė daugiau kaip 5 sek. atsilikęs Charlesas Leclercas iš „Ferrari“ komandos – šiai ekipai šios lenktynės buvo geriausios šiame sezone.

Kitas „Red Bull“ lenktynininkas Sergio Perezas lenktynėse startavo iš 15 pozicijos, bet galiausiai finišą kito trečias, nuo nugalėtojo atsilikęs 17 sek.

M.Verstappenas po šio etapo su 229 taškais pirmauja čempionate ir yra gerokai nutolęs nuo jį persekiojančio S.Perezo, kuris turi 148 taškus. Trečias yra Fernando Alonso – 129 taškai.

Konstruktorių įskaitoje taip pat intrigos ne itin daug – „Red Bull“ turi net 377 taškus. Už šios ekipos rikiuojasi „Mercedes“ (178), „Aston Martin“ (172) ir „Ferrari“ (158).

10-osios sezono lenktynės liepos 9 d. vyks legendinėje Silverstono trasoje (Didžioji Britanija).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.