EUROLYGA 2023

Trakų triatlone paaiškėjo stipriausi sportininkai

Sekmadienį jau vienuoliktą kartą įvyko kasmetinis Trakų triatlonas, kuris šiemet buvo ir „Triatlono taurės“ antrasis etapas. Triatlonas šiemet susilaukė rekordiško dalyvių skaičiaus – startavo net 494 sportininkai. Po įnirtingos kovos plaukiant, važiuojant dviračiu ir bėgant, Trakų triatlono nugalėtojais paskelbti Artūras Liepa – svečias iš Latvijos (1 val. 58 min. 9 sek.) ir Inga Paplauskė (2 val. 19 min. 44 sek.)

 Trakų triatlonas<br> R.Lukoševičiaus nuotr.
 Trakų triatlonas<br> R.Lukoševičiaus nuotr.
 Trakų triatlonas<br> R.Lukoševičiaus nuotr.
 Trakų triatlonas<br> R.Lukoševičiaus nuotr.
 Trakų triatlonas<br> R.Lukoševičiaus nuotr.
 Trakų triatlonas<br> R.Lukoševičiaus nuotr.
 Trakų triatlonas<br> R.Lukoševičiaus nuotr.
 Trakų triatlonas<br> R.Lukoševičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2023-07-02 16:32

Antrą vietą olimpinėje distancijoje iškovojo Lukas Prokopavičius (2 val. 02 min. 57 sek.), trečią vietą daug neatsilikęs išplėšė Airidas Gražinskas (2 val. 06 min. 06 sek.).

Moterų įskaitoje antros vietos nugalėtoja tapo Unė Narkūnaitė (2 val. 20 min. 37 sek). Trečią vietą iškovojo Gabrielė Garbauskaitė (02 val. 24 min 46 sek.)

Sprinto distancijoje vyko įnirtinga kova. Čia pergalę iškovojo Zigmas Reisas (01 val. 01 min. 42 sek.), o moterų įskaitoje – Orinta Mauraitė (01 val. 17 min 29 sek).

Trumpiausioje, super sprinto distancijoje šiais metais geriausiai pasirodė Justinas Urba (0 val. 35 min 11 sek) ir Ūla Sijavičiūtė (0 val. 36 min. 33 sek.), užėmę pirmąsias vietas.

Sprinto distancijos estafetės rungtyje greičiausi buvo „Trakų triatlono burelio“ komanda, kurią sudarė Tomas Burbulis, Marijus Butrimavičius ir Dominykas Jančionis.

Jie 750 m plaukimo, 20 km dviračių mynimo ir 5 km bėgimo rungtis įveikė per 1 val. 03 min. 45 sek. ir aplenkė savo varžovus „Tennis Space“ ir „TriCatTeam“.

Super Sprinto distancijos estafetinėje rungtyje pirmieji buvo „Born2Move LTU“ komandos atstovai – Gustas Kisieliauskas, Julius Ivanovas, Povilas Čiurlevičius, kurie komandiškai įveikė distancijas per 0 val. 35 min. 5 sek.

Trakų triatlonas šiais metais įvyko jau vienuoliktą kartą. Jo metu drauge su „Triatlono taurės“ komanda organizuojamos varžybos ir antrasis LTT(Lietuvos triatlono taurės) etapas suaugusiems ir jaunimui.

Triatlonas apjungia net tris sporto šakas – plaukimą, važiavimą dviračiu bei bėgimą. Sportininkai varžosi dėl geriausio bendro visų rungčių laiko, įskaitant ir laiką, kurį jie praleidžia tranzitinėse zonose, kurioje vyksta pasiruošimas kitai rungčiai.

Tranzitinė zona yra erdvė, kurioje triatlonininkai persirengia ir pasikeičia įrangą iš plaukimo į važiavimo dviračiu ir iš važiavimo dviračiu – į bėgimo rungtis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.