EUROLYGA 2023

Kelialapį į paplūdimio žaidynes iškovojęs V. Prušinskas: „Visos mintys – apie sunkų pasirengimą varžyboms“

„Kol kas sunku patikėti, kad man pavyko, – sakė Klaipėdoje vykusių paplūdimio irklavimo varžybų laimėtojas Virgilijus Prušinskas, kuriam buvo įteiktas ir kelialapis į rugpjūčio 5–12 dienomis Balyje (Indonezija) vyksiančias pasaulio paplūdimio žaidynės. – Pavasarį jau nebetikėjau, kad šiais metais galėsiu atstovauti mūsų šaliai. O dabar visos mintys sukasi tik apie sunkų ir kokybišką pasirengimą varžyboms“.

Kelialapį į paplūdimio žaidynes iškovojęs V. Prušinskas: „Visos mintys – apie sunkų pasirengimą varžyboms“.<br> LIF nuotr.
Kelialapį į paplūdimio žaidynes iškovojęs V. Prušinskas: „Visos mintys – apie sunkų pasirengimą varžyboms“.<br> LIF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 3, 2023, 2:08 PM

Sportininko sezono planus, atrodo, jau buvo sugriovusi kelio trauma.

„Sausį buvo atlikti kelio operacija, – pasakojo V. Prušinskas. – Po truputį judėti pradėjau kovo viduryje, sėdau ant irklavimo treniruoklio. Atrodė, kad viskas klostosi gerai, tačiau noras pradėti kuo greičiau rengtis atrankai į pasaulio jaunimo čempionatą pakišo koją. Prasidėjo smarkus uždegimas, treniruotis pasidarė sunku... Pasirengimas buvo sunkus ir tikrai prastas. Tiesą pasakius, paplūdimio varžybose pirmą kartą bėgau po ilgos pertraukos“.

Tačiau rezultatą Lietuvos irklavimo federacijos, Klaipėdos irklavimo centro bei klubo „Gigas“ organizuotose varžybose V. Prušinskas vertina teigiamai.

„Labai džiaugiuosi, kad kūnas leidžia didinti krūvį ir po truputį grįžti į sportinę rutiną, – sakė irkluotojas. – Pirmą kartą į jūrinę valtį sėdau „Gintarinių irklų“ regatoje. Tai padaryti man pasiūlė LIF generalinis sekretorius Saulius Ritter. Neatsisakiau, nes visada stebėjau Žygimanto Gališanskio startus tarptautinėse varžybose. Labai tuo žavėjausi“.

Priminsime, kad Ž. Gališanskis 2022-aisiais tapo Europos pakrančių sprinto irklavimo čempionu. Šiais metais sportininkas dėmesį koncentruoja į irklavimo pasaulio čempionatą, kur bus dalijami kelialapiai į Paryžiaus olimpines žaidynes, todėl atrankoje į paplūdimio žaidynes nedalyvavo.

„Jis yra Lietuvos pakrančių irklavimo pradininkas, – priminė V. Prušinskas. – Jis tame turi daugiausiai patirties, todėl klausinėjau daug: nuo irklų ilgio, įlipimo į valtį iki vairavimo, apsisukimo ir finišavimo. Dėka Žygimanto Lietuvos pasiekimai yra žinomi visame pasaulyje. Gaila, kad mūsų šalyje pakrančių irklavimas dar nėra toks populiarus kaip užsienyje. Tačiau visus skatinčiau išbandyti“.

Nemažai patarimų V. Prušinskas sulaukė ir iš trenerio Vyganto Viršilos, su kuriuo kartu vyks ir į pasaulio paplūdimio žaidynes.

Sportininkas atviras, kalbėdamas apie pirmąsias patirtis pakrančių irklavimo varžybose: „Atrodė, kad nuirkluoti 250 metrų į vieną pusę ir 250 metrų atgal bus lengviau. Tačiau pakrančių valtis yra dvigubai sunkesnė nei akademinio irklavimo. Dar prisideda vėjas ir bangos. Reikės gerai padirbėti salėje ties fiziniu pasirengimu“.

V. Prušinskas priminė, kad sportuoja nuo vaikystės. „Visada patiko įvairios sporto šakos – tiek krepšinis, futbolas, slidinėjimas, tiek ir ekstremalios sporto šakos, susijusios su sniegu, vandeniu, bangomis, vėju. Pradėjau lankyti baseiną, kuomet gydžiausi nugaros skausmus, išmokau plaukti... Taip nusprendžiau save išbandyti triatlone. Kodėl? Nes visuomet žavėjausi, kaip geriausi mūsų šalies irkluotojai startuoja triatlone... Pribrendau, išbandžiau. Kaip yra sakoma, irkluodamas ruošiesi visoms sporto šakoms“, – pabrėžė sportininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.