EUROLYGA 2023

Paryžiuje – paraatletų kovos dėl medalių ir vietų paralimpinėse žaidynėse

Liepos 8–17 d. Paryžiuje vyksiančiame pasaulio žmonių su negalia lengvosios atletikos čempionate Lietuvai atstovaus net 19 sportininkų. Dešimčiai mūsų šalies paraatletų tai bus debiutas planetos pirmenybėse, pirmąkart čempionate turėsime Lietuvos triračių sporto atstovus. Pirma sportininkų grupė pirmadienį jau išvyko į Prancūzijos sostinę, kur netrukus užvirs planetos pirmenybių kovos.

 Paryžiuje – paraatletų kovos dėl medalių ir vietų paralimpinėse žaidynėse<br> Parateam.lt nuotr.
 Paryžiuje – paraatletų kovos dėl medalių ir vietų paralimpinėse žaidynėse<br> Parateam.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-07-03 16:29

Iš viso Paryžiuje startuos beveik pusantro tūkstančio lengvaatlečių iš daugiau nei šimto šalių. Jie kovos dėl 171 medalių komplektų, varžybos vyks 20 tūkst. žiūrovų talpinančiame „Charlety“ stadione.

„Mes čempionate sieksime kuo aukštesnių vietų, o tuo pačiu ir bilietų į Paryžiaus žaidynes. Džiaugiuosi, kad Lietuvos delegacija bus tokia gausi, net dvigubai didesnė nei 2019 m. pasaulio čempionate. Augame, o prie to prisideda ir besikeičiantis valstybės požiūris į žmonių su negalia sportą, paralimpinio komiteto ir federacijų darbas. Be abejo, labai svarbi mūsų partnerių, rėmėjų pagalba. Sportininkams linkiu sėkmės Prancūzijoje“, – išlydėdamas atletus sakė Lietuvos paralimpinio komiteto prezidentas Mindaugas Bilius.

Planetos pirmenybėse debiutuosianti disko metikė Oksana Dobrovolskaja kuklinosi kalbėdama apie savo lūkesčius, nors regėjimo negalią turinčios sportininkės diskas šiemet Lietuvoje skriejo labai toli – už 38 metrų ribos. Tai – elitinis rezultatas, leidžiantis pagalvoti ir apie vietą ant nugalėtojų pakylos.

„Neprognozuoju sau vietos. Galiu prognozuoti tik tai, kad padarysiu viską, kad padarysiu viską, kas nuo manęs priklausys. Vyksiu į debiutinį savo pasaulio čempionatą ir vyksiu ne tam, kad padaryčiau kažkokį stebuklą, o tam, kad stočiau į kovą su svarbiausiu savo priešininku – savimi, savo baimėmis ir kitomis emocijomis. Tam, kad nugalėčiau save ir pademonstruočiau savęs vertą rezultatą, kurį kasdien rodau per treniruotes“, – sakė Teresės Nekrošaitės treniruojama O. Dobrovolskaja.

Sprinteriui Danui Sodaičiui šis pasaulio čempionatas bus jau antrasis. Prieš ketverius metus Dubajuje vykusiose pirmenybėse D. Sodaitis pateko į 100 metrų bėgimo rungties pusfinalį ir užfiksavo asmeninį rekordą – 11,08 sekundės. Marto Skrabulio auklėtinis šiemet jau buvo priartėjęs prie šio rezultato.

„Pasaulio čempionatas – sunkiausios varžybos, kuriose yra didžiausia konkurencija. Čia susirenka pačio aukščiausio lygio elitiniai sportininkai, todėl laukia maksimalūs iššūkiai. Tačiau kartu tai ir privilegija būti tarp elitinių atletų ir atstovauti savo šaliai. Man šis sezonas geras, tarpiniai varžybų rezultatai nuteikia labai optimistiškai. Paryžiuje sieksiu gerinti asmeninį rezultatą ir užimti kuo aukštesnę vietą“, – sakė Europos vicečempionas D. Sodaitis.

Kelialapius į paralimpines žaidynes iškovos atletai, pasaulio čempionate savo rungtyse užimsiantys 1–4 vietas. Pasak M. Biliaus, konkurencija dėl kelialapių į paralimpinį Paryžių bus didesnė nei bet kada.

„Manau, būtų sėkmė, jeigu Lietuvai pavyktų šiame čempionate iškovoti du kelialapius į Paryžiaus žaidynes. Taip yra todėl, kad atrankos sistema tapo griežtesnė, konkurencija dar niekada nebuvo tokia didelė. Per šiuos ir kitus metus turime padaryti maksimumą, kad patektume į žaidynes. Tas pats ir kitose sporto šakose, ne tik lengvojoje atletikoje“, – pasakojo M. Bilius.

Su pirma sportininkų grupe iš Vilniaus į Paryžių išvyko triračių sporto atstovai Bella Morkus ir Deividas Podobajevas, lydimi trenerių. Triračiai pirmą kartą įtraukti į pasaulio čempionato varžybų programą. Lietuvos lengvaatlečius į pasaulio čempionatą išlydėjo ir dovanas jiems įteikė rėmėjai.

Pasaulio čempionate Lietuvos paralimpinei rinktinei atstovaus: Ramunė Adomaitienė, Raimondas Dabužinskas, Oksana Dobrovolskaja, Donatas Dundzys, Osvaldas Kucavičius, Bella Morkus, Arturas Plodunovas, Deividas Podobajevas, Ramūnas Rojus, Kęstutis Skučas, Andrius Skuja, Danas Sodaitis, Jonas Spudis, Simonas Strelkauskis, Eugenijus Vaičaitis, Eivydė Vainauskaitė, Ramūnas Verbavičius, Karolis Virkutis, Genadij Zametaškin.

Pasaulio žmonių su negalia lengvosios atletikos čempionatas bus tiesiogiai transliuojamas Tarptautinio paralimpinio komiteto paskyroje „Youtube“ platformoje

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.