EUROLYGA 2023

Olimpinės šeimos atsisakytos bokso federacijos vadovas: „Susitvarkysime su paršais“

Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) visai neseniai priėmė istorinį sprendimą – buvo atimtas olimpinis pripažinimas iš ruso Umaro Kremliovo vadovaujamos Tarptautinės bokso federacijos (IBA).

 Umaras Kremliovas<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Umaras Kremliovas<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 4, 2023, 4:19 PM

Per 129 metų istoriją IOC dar nebuvo pašalinus iš savo gretų, tačiau viskam atėjo savas laikas.

U.Kremliovas yra kaltinamas korupcija, lėšų pasisavinimu ir tiek jis, tiek jo vadovaujama federacija buvo nuolat kritikuojama dėl valdymo principų.

Situacija tarp IBA ir IOC dar labiau paaštrėjo būtent tada, kai Rusija pradėjo karą Ukrainoje. IBA buvo viena iš pirmųjų federacijų, kuri palankiai žiūrėjo į rusų sportininkų dalyvavimą tarptautinėse varžybose bei darė jiems specialias nuolaidas.

„Akivaizdu, kad šis sprendimas – subjektyvus ir šališkas. Esu minėjęs, kad sportą reikia apvalyti nuo nešvarių politikų. Susitvarkysime su paršais, kurių pastaruoju metu prisiveisė olimpinėje šeimoje. Juos reikia uždaryti į tvartą – tegul jie ten patys dergiasi ir būna nešvarūs. Mūsų misija – ginti sportininkų interesus“, – propagandinei televizijai „Match TV“ kalbėjo IBA galva.

IBA veidas ir galva U.Kremliovas tikina, kad boksas po šio sprendimo, kuris jam ypač nepatiko, nepražus.

„Boksas – populiariausia sporto šaka olimpinėse žaidynėse... Jie mūsų bijo, jie neišdrįso visiškai pašalinti bokso iš olimpinių žaidynių. Jie nenori prarasti pinigų“, – pasakojo rusas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.