EUROLYGA 2023

M. Verstappenas penktą kartą paeiliui iškovojo „Pole“ poziciją ​Nuostabiai pasirodė „McLaren“, S. Perezas vėl patyrė fiasko

„Formulės 1“ Didžiosios Britanijos GP iš pirmosios vietos pradės nyderlandas Maxas Verstappenas.

 M. Verstappenas<br> Zuma/Scanpix nuotr.
 M. Verstappenas<br> Zuma/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 8, 2023, 6:24 PM

„Red Bull“ formulę pilotuojantis M.Verstappenas trasą įveikė per 1 min. 26.720 sek. ir penktą kartą paeiliui lenktynes pradės iš pirmosios vietos.

Už pasaulio čempiono nugaros netikėtai atsidūrė „McLaren“ lenktynininkai – Lando Norrisas ir Oscaras Piastri. Ketvirta ir penkta pozicija atiteko „Ferrari“ lenktynininkams Charlesui Leclercui ir Carlosui Sainzui, o šeštoji ir septintoji – „Mercedes“ pilotams George‘ui Russellui ir Lewisui Hamiltonui.

Pirmoji kvalifikacijos dalis tragiškai susiklostė „Red Bull“ lenktynininkui Sergio Perezui. Nuo lietaus sausėjančioje trasoje meksikietis nesugebėjo užfiksuoti gero rezultato ir liko 16-oje pozicijoje.

S.Perezas jau penktą kartą paeiliui nesugebėjo patekti į trečiąją kvalifikacijos dalį, kai tuo tarpu jo komandos draugas visas šias kvalifikacijas laimėjo.

Bendroje lenktyninkų įskaitoje pirmauja 229 taškus turintis M.Verstappenas. Antroje vietoje žengia jo komandos S.Perezas (148 tšk.), trečias – „Aston Martin“ pilotas Fernando Alonso (131 tšk.).

Konstruktorių taurėje užtikrintai pirmauja „Red Bull“ komanda su 377 taškais. 178 taškus turintis „Mercedes“ užima antrąją vietą, trečioje pozicijoje su 175 taškais rikiuojasi „Aston Martin“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.