EUROLYGA 2023

Sidabrą pasaulio taurės etape iškovojusios irkluotojos: „Kartu augame ir stiprėjame“

„Šįkart prieš finalą jaudinausi, – prasitarė Dovilė Rimkutė, sekmadienį kartu su Donata Karaliene Liucernoje (Šveicarija) vykusiose pasaulio irklavimo taurės III-ojo etapo varžybose iškovojusi sidabro medalį. – Tačiau prieš startą pasikalbėjome ir nutarėme, kad padarysime viską, kad po finišo nereikėtų gailėtis, jog kažko nepadarėme, ar galėjome padaryti geriau“.

 D.Karalienė ir D.Rimkutė<br> World Rowing nuotr.
 D.Karalienė ir D.Rimkutė<br> World Rowing nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 9, 2023, 5:30 PM, atnaujinta Jan 25, 2024, 12:53 PM

Kaip tarė, taip padarė: trasa buvo įveikta per 6 min. 45,46 sek., o greitesnės buvo tik rumunės Ancuta Bodnar ir Simona Radis (6 min. 41,96 sek.). Bronzą iškovojo Kinijos irkluotojos Shiyu Lu ir Shuangmei Shen (6 min. 48,32 sek.).

Nors prie krūtinės buvo glaudžiamas neįkainojamas sidabro medalis, bet 21-ų D. Rimkutė apdovanojimų ceremonijoje neatrodė laiminga. Sulaukusi klausimo apie nuotaiką, sportininkė tik nusijuokė.

„Buvau labai pavargusi, atidavėme visas jėgas... Ir tie apdovanojimai taip gretai po finišo. O aš tiesiog norėjau kur nors ramiai pasėdėti kamputyje. Bet džiaugiuosi dėl medalio, džiaugiuosi dėl rezultato, viskas super, – kalbėjo D. Rimkutė. – Labai džiugu, kad mažai pralaimėjome rumunėms“.

Irkluotoja prisipažino, kad visi Liucernoje vykusių varžybų startai buvo sunkūs. „Darbinis vanduo“ – nei pavėjui, nei prieš vėją, oro sąlygos nuolat keitėsi, – paaiškino D. Rimkutė. – Sunku buvo užgaudyti gerą yrį. Bet viskas sekėsi lengviau negi prieš porą savaičių „Gintarinių irklų“ regatoje. Bet Europos čempionate buvo dar geriau. Sunku vertinti, lengva nebuvo, bet turime sidabro medalius“.

Priminsime, kad šiais metais iš Europos čempionato Lietuvos moterų porinė dvivietė grįžo taipogi su sidabro medaliais.

Kartu D. Karalienė ir D. Rimkutė irkluoja jau antrą sezoną. „Jaučiamės ganėtinai tvirtai, džiaugiamės komanda, didžiuojamės viena kita, visada palaikome ir laikomės kartu, – sakė D. Rimkutė. – Stengiamės palaikyti gerą ryšį ne tik valtyje, bet ir krante – be jokių pykčių ir intrigų. Kartu augame ir žinome, kad bėgant laikui kartu būsime tik stipresnės“.

Pasaulio irklavimo taurės III-ajame etape startavo 8 lietuvių įgulos.

Vienvietę irklavusi Viktorija Senkutė laimėjo B finalą, vyrų pavienė dvivietė – Domantas ir Dovydas Stankūnai – B finale buvo treti, Dovydas Nemeravičius B finale taip pat buvo trečias, Ieva Adomavičiūtė laimėjo vienviečių C finalą, vyrų porinės dvivietės – Armandas Kelmelis ir Giedrius Bieliauskas bei Žygimantas Gališanskis ir Dominykas Jančionis varžėsi D finale, Mindaugas Griškonis turėjo varžybas baigti F finale, bet dėl sveikatos problemų jame nestartavo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.