EUROLYGA 2023

Europos jaunimo plaukimo čempionato finiše Rokas Jazdauskas – septintas

Sekmadienį baigėsi šešias dienas trukęs Europos jaunimo plaukimo čempionatas. Prieš daugiau nei savaitę į Serbijos sostinę Belgradą atvykę lietuviai šiose varžybose iškovojo aukso ir bronzos medalį, pranoko ne vieną suaugusiųjų šalies rekordą bei gerino asmeninius pasiekimus.

 Europos jaunimo plaukimo čempionato finiše Rokas Jazdauskas – septintas.<br> LTU Aquatica nuotr.
 Europos jaunimo plaukimo čempionato finiše Rokas Jazdauskas – septintas.<br> LTU Aquatica nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 10, 2023, 12:01 PM, atnaujinta Jul 27, 2023, 1:56 PM

Mūsų šalies atstovų pasirodymą čempionate uždarė 18-metis Rokas Jazdauskas, paskutinę varžybų dieną startavęs vaikinų 100 m plaukimo laisvu stiliumi finale.

Lietuvos plaukikas distanciją įveikė per 50,34 sek. ir finišavo septintas. Panevėžiečio užfiksuotas laikas – naujas asmeninis rekordas.

Auksą iškovojo vengras Boldizsar Magda (49,52 sek.), pranokęs italą Davide Passafaro (49,63 sek.) ir prancūzą Rafael Fente Damers (49,72 sek.).

Į finalą panevėžietis pateko septintu rezultatu (50,49 sek.).

Labai arti finalo vakar buvo ir fenomenalius rezultatus tarp savo bendraamžių rodantis 14-metis Tajus Juška, kvalifikacijoje pagerinęs šalies rekordą iki 15 metų ir užėmęs 6-ąją (50,52 sek.), o pusfinalyje – 10-ąją vietą (50,64 sek.).

Tiek R. Jazdauskas, tiek T. Juška iš Belgrado sugrįš su bronzos medaliais, kuriuos kartu su Kristupu Trepočka ir Kiril Stepanov iškovojo komandinėje estafetėje 4 x 100 m laisvu stiliumi.

Priminsime, kad R. Jazdauskas 200 m laisvu stiliumi rungtyje iškovojo garbingą ketvirtą vietą.

Šeštadienį Europos jaunimo čempionato auksą iškovojo 16-metė Smiltė Plytnykaitė, triumfavusi merginų 100 m plaukimo laisvu stiliumi rungtyje.

Be R. Jazdausko ir S. Plytnykaitės čempionato finale taip pat plaukė ir 15-metis Mantas Kaušpėdas, užėmęs 7-ąją vietą vaikinų 50 m nugara rungtyje.

Tarp aštuonių stipriausių Europos jaunimo komandų pateko ir keturios Lietuvos komandinės estafetės.

Čempionate iš viso buvo pasiekti penki Lietuvos suaugusiųjų rekordai. Džiugas Miškinis atnaujino Lietuvos vyrų 1500 m laisvu stiliumi rekordą (15:37.91), o rekordinius plaukimus demonstravo komandinės merginų ir mišrios estafetės 4 x 100 m laisvu stiliumi.

Bendraamžių rekordus varžybose gerino Mantas Kaušpėdas (iki 17 metų) ir Tajus Juška (iki 15 metų).

Europos jaunimo čempionų titulus per savo karjerą yra iškovoję Aiškutė Buzelytė, Aleksas Savickas, Andrius Šidlauskas, Danas Rapšys, Kotryna Teterevkova, Raimundas Mažuolis, Rimvydas Šalčius, Rolandas Gimbutis ir Rūta Meilutytė.

Lietuvos komanda iš Belgrado į Vilnių per Varšuvą sugrįžta liepos 11 d. 0.40 val. (naktį iš pirmadienio į antradienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.