EUROLYGA 2023

Baltijos ledo ritulio čempionate dalyvaus 3 Lietuvos komandos, prie čempionato prisijungė ekipa iš Estijos 2023–2024 metų sezone rusams ir baltarusams bus uždrausta varžytis čempionate

Ruošiantis 2023–2024 metų Optibet ledo ritulio lygos Baltijos čempionato (OHL) turnyrui, Latvijos ledo ritulio federacija iniciavo čempionato direktoratą, kuriame buvo patvirtintos svarbiausios naujojo sezono gaires.

 Rungtynių momentas<br> hockey.lt nuotr.
 Rungtynių momentas<br> hockey.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

hockey.lt

2023-07-11 11:49

Kitą sezoną OHL Baltijos čempionate varžysis devyni klubai. Penki iš Latvijos: „HK Prizma“, „HS Riga“, „HK Zemgale/LLU“, „MOGO/LSPA“, „HK Kurbads“, trys Lietuvos komandos „Kaunas City“, Elektrėnų „Airwell Energija“ ir Vilniaus „7bet-Hockey Punks“ bei Estijos klubas Talino „HC Panter“. Tai reiškia, kad kitąmet čempionate dalyvaus komandos iš visų trijų Baltijos šalių.

Susitikimo metu buvo aptarti klausimai dėl turnyro taisyklių ir laukiančio naujojo sezono kalendoriaus. Devynios kitą sezoną OHL dalyvausiančios komandos patvirtintino varžybų nuostatus, kuriuos vėliau patvirtins ir Lietuvos, Latvijos bei Estijos ledo ritulio federacijų atstovai.

„Žengėme žingsnį į priekį išplėsdami lygos geografines ribas – kitą sezoną OHL dalyvaus visų trijų Baltijos šalių komandos. Noriu padėkoti visiems devyniems klubams, kurie kitą sezoną dalyvaus OHL Baltijos čempionate. Esame įsitikinę, kad mūsų laukia intriguojantis ir įdomus čempionatas“, – po susitikimo kalbėjo Latvijos ledo ritulio federacijos generalinis sekretorius Robertas Plavejis.

„Džiaugiamės, kad dvi stipriausios Estijos čempionato komandos prisijungė prie OHL Baltijos čempionato. Visoms komandoms linkiu sėkmingo pasiruošimo ir įdomaus čempionato“, – „Kurbads“ ir „Panter“ klubų prisijungimu prie turnyro džiaugėsi asociacijos „Hockey Lietuva“ prezidentas Dainius Zubrus.

„HC Panter“ komandos sprendimas prisijungti prie Baltijos ledo ritulio lygos, kuriame pernai startavo Lietuvos ir Latvijos komandos, yra puikios naujienos. Matome daug pavyzdžių pasaulyje (Alpių ledo ritulio lyga, Azijos lyga, Erste Liga ir t.t.), kad bendros kelių šalių pirmenybės gali būti labai sėkmingos bei pakelti ledo ritulio lygį visose jose dalyvaujančiose šalyse. Tarptautinė lyga su stipriais latviais ir sparčiai tobulėjančiais Lietuvos klubais leis „HC Panter“ turėti daug aukšto lygio rungtynių, kurios vyks Taline. Tai yra geros naujienos Estijos ledo rituliui ir jo gerbėjams.

Tikiuosi, kad tai leis geriems Estijos ledo ritulininkams, rungtyniavusiems užsienyje, sugrįžti į gimtinę. Taip pat tai puikios naujienos ir mūsų partneriams: Baltijos šalyse gyvena 6 milijonai žmonių ir tai praplės jų matomumą. Latvijoje ledo ritulys visuomet buvo populiarus, o jis sparčiai populiarėja ir Lietuvoje bei Estijoje, o bendros pirmenybės turėtų dar labiau pagreitinti šį procesą. Dėl to džiaugiamės, kad suteikdami paramą Estijos ledo ritulio klubui galėsite pasirodyti ir kelių milijonų rinkai visame Baltijos regione“, – Estijos klubo prisijungimu prie OHL Baltijos čempionato džiaugėsi šios šalies ledo ritulio federacijos prezidentas Rauno Parras.

Tarptautinės ledo ritulio federacijos prašymu, kitą sezoną Ukrainos ledo ritulininkai ir toliau nebus laikomi legionieriais OHL Baltijos ledo ritulio čempionate. Tuo tarpu žaidėjams iš Rusijos ir Baltarusijos ir toliau bus uždrausta varžytis šioje lygoje.

2023–2024 metų sezone komandos reguliariajame sezone varžysis keturių ratų sistema. Iš viso per šį etapą bus sužaistos 144 rungtynės. Sezono startas numatytas rugsėjo 8 dieną.

Kitą sezoną keisis OHL atkrintamųjų varžybų sistema: į jas pateks šešios stipriausios reguliaraus sezono komandos. Dvi iš jų tiesiogiai keliaus į pusfinalį, o likusios keturios kausis ketvirtfinalyje iki trijų pergalių. Pusfinalių ir finalo kovos dėl lygos nugalėtojų trofėjaus bus rengiamos iki keturių pergalių.

Rugsėjo pradžioje planuojama priešsezoninė OHL spaudos konferencija, kurioje lygos dalyviai pristatys savo sudėtis bei sezono planus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.