EUROLYGA 2023

Moterų teniso asociacija išplatino pranešimą – palaiko ukrainiečių nenorą paduoti ranką rusėms

Sekmadienį liepos 9-ąją ukrainietė Elina Svitolina 2023 metų Vimbldono turnyro aštuntfinalyje nugalėjo Baltarusijos teniso žvaigždę Viktoriją Azarenka ir po mačo vėl atsisakė paspausti varžovei ranką.

 Elina Svitolina atsisako paduoti ranką po mačo rusų ir baltarusių sportininkėms.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Elina Svitolina atsisako paduoti ranką po mačo rusų ir baltarusių sportininkėms.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 11, 2023, 5:33 PM, atnaujinta Jul 11, 2023, 6:32 PM

Ukrainos tenisininkė tikino, kad ji nepaduosianti rankos varžovėms iš Rusijos ir Baltarusijos, kol Rusijos okupantai nepaliks Ukrainos teritorijos.

E.Svitolina taip pat paragino pasaulinę moterų teniso asociaciją – WTA išplatinti pareiškimą dėl rankų paspaudimų tarp Ukrainos tenisininkų ir šalių agresorių atstovių, kad šis klausimas būtų tiesiog uždarytas.

Moterų teniso organizacija (WTA) atsiliepė į E.Svitolinos raginimą ir paskelbė oficialų pareiškimą dėl Ukrainos tenisininkių atsisakymo paspausti ranką Rusijos ir Baltarusijos atletėms.

„Po nemalonių aplinkybių ir nesusipratimų Vimbldone (kartu su kitais mačais per pastarąsias kelias savaites), WTA norėtų sudėti taškus dėl rankų paspaudimų po dvikovų.

Dėl vykstančio karo WTA gerbia Ukrainos sportininkų poziciją nespausti rankas varžovėms (iš Rusijos ir Baltarusijos) mačo pabaigoje ir tai yra jų asmeninis sprendimas.

Turime vienus geriausių gerbėjų pasaulyje, esame dėkingi už jų aistrą ir atsidavimą, taip pat dėkojame jiems už supratimą ir pagarbą sportininkams“, – sakoma WTA pranešime.

Elina Svitolina antradienį žaidė Vimbldono ketvirtfinalyje, o jos varžove buvo pirmoji raketė iš Lenkijos Iga Swiatek.

Kova vyko atkakli ir po 9 mėnesių, kai gimė ukrainietės dukrelė, kortuose vėl žaidusi E.Svitolina pradžioje atrodė galingiau bei laimėjo pirmąjį setą 7:5.

Antrame vyko atkakli dvikova ir priteikė greitojo geimo ir setą jau laimėjo lenkė 7:6(5). Tačiau jau trečiam sete ukrainietė buvo nesulaikoma ir nugalėjo lenkę 6:2 bei laimėjo mačą. Dvikova vyko 2 val. 50 min.

Dramatišką pergalę ketvirtfinalyje iškovojo čekė Marketa Vondroušova (WTA-42). Ji kiek greičiau nei per 2 valandas 6:4, 2:6, 6:4 nugalėjo amerikietę Jessicą Pegulą (WTA-4).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.