EUROLYGA 2023

R. Jasiūnas apie Paryžiaus olimpinių žaidynių bandomąsias varžybas: „Tai – visiškai nauja patirtis“

Liepos 9–16 dienomis Marselyje, būsimoje Paryžiaus olimpinių žaidynių akvatorijoje, du Lietuvos atstovai – olimpietė Viktorija Andrulytė ir buriuotojas Rytis Jasiūnas – išmėgina savo jėgas bandomosios olimpinių žaidynių varžybose. Po pirmųjų dviejų lenktynių dienų V.Andrulytė pirmauja, o R.Jasiūnas kovą ant vandens pradeda šiandien (antradienį).

 Rytis Jasiūnas<br> Sailing energy nuotr.
 Rytis Jasiūnas<br> Sailing energy nuotr.
 Viktorija Andrulytė<br> Vincento Curutchet nuotr.
 Viktorija Andrulytė<br> Vincento Curutchet nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 11, 2023, 9:26 AM

Organizatoriams šios varžybose tai – proga išmėginti organizacines struktūras, sportininkams – susipažinti su jų laukiančia tvarka bei akvatorija, jei pavyks iškovoti teisę atstovauti Lietuvai 2024 metų olimpiadoje.

Lenktynes ant vandens jau liepos 9 pradėjusi V.Andrulytė šiuo metu, po dviejų dienų lenktynių, užima pirmąją poziciją tarp 38 sportininkių iš skirtingų pasaulio šalių.

Šiose varžybose kiekvienai šaliai gali atstovauti tik po vieną atletą taip mėginant sukurti olimpinių varžybų aplinką. Iš viso ILCA 6 jachtų klasėje besivaržančioms sportininkėms yra suplanuotos dešimt lenktynių ir vienerios Medalių lenktynės, kur startuos dešimt geriausiai pasirodžiusių sportininkių.

Antroje ir trečioje pozicijoje ILCA 6 klasėje šiuo metu, po dviejų varžybų dienų, stovi Šveicarijos atstovė Maud Jayet bei Italijos buriuotoja Chiara Benini Floriani.

Buriuotojui R.Jasiūnui pirmieji startai prasideda šiandien – olimpinėje IQFOIL burlenčių klasėje startuos 24 atletai iš skirtingų pasaulio valstybių. Pasak sportininko, jam, kol kas neturėjusiam olimpinių žaidynių patirties, šios varžybos atneša ne tik sportinių, bet ir kitokių pasiruošimo iššūkių.

„Man čia nauja daugybė dalykų – nuo saugumo varžybų vietoje ir akvatorijoje, iki įvairių naujų taisyklių ir reguliacijų. Aplink visada daug apsaugos, policijos, labai daug informacijos, kurią reikia kiekvieną dieną įsisavinti. Tad visi šie dalykai tikrai prideda nemažai jaudulio“, – dalinosi R.Jasiūnas.

Nepaisant to, sportininkas jau nekantrauja išmėginti jėgas ant vandens, kur jam teks lenktyniauti tarp 24 stipriausių pasaulio sportininkų.

„Bus tikrai įtempta kova. Sąlygos čia sunkiai nuspėjamos. Marselis ypatingas tuo, kad dienos bėgyje gali labai stipriai keistis vėjo kryptis ir stiprumas. Tai reiškia, kad ryte išplaukęs prie silpno vėjo, perpiet gali tikėtis ir labai stipraus, o popiet – visiškai kitos krypties ir su kitokia banga vėjo“, – pasakoja sportininkas.

Tokią akvatorijos savybę, pasak jo, svarbu įvertinti, kad būtų galima tam tinkamai pasiruošti pačiam bei paruošti inventorių.

Pirmajai dienai bandomosiose varžybose IQFOIL burlentininkams suplanuotos net 6 lenktynės. Per visas varžybų dienas sportininkai turėtų suplaukti 19 lenktynių, o dešimt geriausiai jose pasirodžiusių startuoti Medalių lenktynių serijoje (Medalių ketvirtfinalyje, pusfinalyje ir finale).

Paryžiaus olimpinių žaidynių bandomosios varžybos Marselyje vyksta liepos 9–16 dienomis. Tai renginys visų pirma skirtas olimpinių žaidynių organizatoriams išmėginti sportinę, organizacinę bei technologinę infrastruktūrą, kuri bus naudojama olimpinių žaidynių metu. Sportininkams tai proga susipažinti su žaidynių vidine tvarka bei varžybų akvatorija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.