EUROLYGA 2023

Lietuvos rankininkės pateko į Europos jaunimo čempionato pusfinalį

Klaipėdoje vykstančiame Europos merginų U19 jaunimo rankinio čempionato antrame pagal pajėgumą divizione liko keturios pretendentės į nugalėtojo titulą. Vietą tarp keturių geriausiųjų iškovojo ir jaunosios Lietuvos rankininkės.

 rankinis.lt nuotr.
 rankinis.lt nuotr.
 rankinis.lt nuotr.
 rankinis.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 13, 2023, 10:34 PM

Lemiamose B grupės rungtynėse Alos Senvaitienės treniruojama Lietuvos rinktinė 30:16 nugalėjo Bosnijos ir Hercegovinos komandą. Atkakliai klostėsi tik pirmas kėlinys, kurį lietuvės laimėjo 13:9. Po pertraukos Lietuvos rinktinė puikiai gynėsi ir per antrą kėlinį varžovėms leido pelnyti vos 7 įvarčius.

Per trejas rungtynes dvi pergales iškovojusios Lietuvos rankininkės grupėje užėmė antrą vietą. Kartą laimėjusios bosnės grupėje liko už lietuvių nugarų trečioje vietoje ir pasitraukė iš kovos dėl prizinių vietų.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė Lietuvos rinktinės atakų lyderė Gabija Pilikauskaitė, pelniusi 11 įvarčių. Per trejas rungtynes 29 įvarčius surinkusi G. Pilikauskaitė yra rezultatyviausia čempionato žaidėja.

4 įvarčius prie pergalės pridėjo Martyna Ustilaitė, 3 – Singrida Kulikovaitė, po 2 – Kamilė Rupeikaitė, Greta Vainorytė ir Gerda Kairytė, po 1 – Evelina Markovaitė, Monika Valančiūtė, Goda Bernackaitė, Agnė Gudlinkytė ir Kornelija Stonytė. Lietuvos rinktinės vartininkė Justina Markovaitė atrėmė net 11 varžovių metimų iš 19-os.

Kartu su turnyro šeimininkėmis į pusfinalį pateko ir B grupės nugalėtoja tapusi Slovėnijos rinktinė. Visas tris pergales iškovojusios slovėnės paskutiniame ture 29:17 nugalėjo be pergalių likusią grupės autsaiderę Estijos rinktinę.

Pusfinalyje Lietuvos rankininkės susitiks su A grupės nugalėtoja Ispanijos rinktine. Visas tris pergales iškovojusios ispanės lemiamose rungtynėse dėl pirmos vietos minimaliu skirtumu 29:28 įveikė antrą vietą užėmusią Farerų salų komandą. Farerų salų rinktinė pusfinalyje žais su Slovėnijos ekipa.

A grupėje už pusfinalio borto liko Turkijos ir Bulgarijos rinktinės. Jų tarpusavio rungtynėse pergalę rezultatu 39:29 šventė ir trečią vietą užėmė Bulgarijos rankininkės.

„Švyturio“ arenoje pusfinaliai vyks šeštadienį, o nugalėtojos paaiškės sekmadienį.

Lietuvos uostamiestyje devyniolikmečių rinktinės kovoja ir dėl kelialapio į kitų metų pasaulio dvidešimtmečių čempionato atrankos turnyrą. Kelialapį iškovos tik diviziono nugalėtojos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: iniciatyvos „4 milijonų Lietuva“ pristatymas