EUROLYGA 2023

Dar viena kylanti Lietuvos lengvosios atletikos žvaigždė: žibanti bėgikė pasidalino savo sėkmės paslaptimi

Kritęs net 15 metų iki tol gyvavęs Lietuvos rekordas, JAV vykusių NCAA varžybų vicečempionės titulas, Europos žaidynių bronzos medalis bei Europos jaunimo iki 23-ejų metų sidabras – tai daugeliui sportininkų pavydėtinas kraitis. Ne, šie rezultatai nebuvo pasiekti per kelis metus, tam užteko vos kelių mėnesių.

Greta Karinauskaitė.<br>A.Pliadžio nuotr.
Greta Karinauskaitė.<br>A.Pliadžio nuotr.
Greta Karinauskaitė.<br>A.Pliadžio nuotr.
Greta Karinauskaitė.<br>A.Pliadžio nuotr.
Greta Karinauskaitė.<br>A.Pliadžio/LLAF nuotr.
Greta Karinauskaitė.<br>A.Pliadžio/LLAF nuotr.
Greta Karinauskaitė.<br>A.Pliadžio/LLAF nuotr.
Greta Karinauskaitė.<br>A.Pliadžio/LLAF nuotr.
Greta Karinauskaitė.<br>A.Pliadžio nuotr.
Greta Karinauskaitė.<br>A.Pliadžio nuotr.
Greta Karinauskaitė.<br>Sonos Maleterovos nuotr.
Greta Karinauskaitė.<br>Sonos Maleterovos nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

2023-07-17 20:18

Šiais pasirodymais sužibo jaunoji Lietuvos lengvosios atletikos žvaigždutė Greta Karinauskaitė.

„Labai sėkminga atkarpa, tiesiog daug treniravausi ir taip pradėjo rodytis rezultatai“, – šyptelėjo pirmadienio rytą į Vilnių sugrįžusi 22-ejų kliūtinio bėgimo sportininkė.

Suomijoje vykusiame Senojo žemyno lengvosios atletikos jaunimo čempionate ji 3000 m kliūtinio bėgimo finale distanciją įveikė per 9 min. 30,96 sek. ir finišavo antra.

G.Karinauskaitė nusileido tik pirmenybių rekordą pagerinusiai vokietei Olivijai Gurth, kuri finišavo per 9 min. 26,98 sek.

„Emocijos tikrai geros. Antroji vieta – labai smagu, tai vienas iš pirmųjų rimtesnių medalių, tikrai labai smagu“, – portalui lrytas.lt pasakojo lengvaatletė.

Justino Beržanskio auklėtinė birželio pabaigoje Lenkijoje vykusiose Europos žaidynėse toje pačioje distancijoje užėmė trečiąją vietą ir pasidabino bronzos medaliu.

Sportininkė palygino abu apdovanojimus.

„Arčiau širdies, turbūt, šis apdovanojimas (Europos jaunimo iki 23-ejų metų čempionato). Šiame čempionate jau buvo tiesioginė kova su tomis varžovėmis, kurios ir pretendavo į pirmąją vietą, o Europos žaidynėse vykusiame komandiniame čempionate vyko atskiri bėgimai ir vėliau viskas buvo susumuota.

Tiek šiame bėgime, tiek ir Europos žaidynėse bėgimai buvo panašūs – abiejuose bėgimuose pirmavau, tačiau pabaigoje nebeužteko jėgų, laimėjo stipresnės varžovės.

Pagal taip, kaip jaučiausi bėgdama, nemanau, kad galėjau kažką pakeisti, jog iškovočiau aukso medalį. Atrodo, kad jau pilnai išsikroviau, pritrūko“, – samprotavo G.Karinauskaitė.

Suomijoje vykusiame jaunimo lengvosios atletikos čempionate sportininkei buvo įteiktas ne tik sidabro medalis, bet ir pirmenybes priimsianti dovana.

Pirmadienį Vilniaus oro uoste bėgikė pasirodė su nedideliame mediniame vazonėlyje esančiu augalu.

„Net nežinau, kas čia yra, – besijuokdama pasakojo vicečempionė. – Gavau kažkokį medelį, kurį dabar reiks pasodinti, auginti, na, o tada jau žiūrėsime, kas išaugs.“

Po daug jėgų pareikalavusios vasaros ir varžybų maratono G.Karinauskaitei dar liko šiek tiek laiko pasidžiaugti vasara. Tiesa, konkrečių atostogų planų sportininkė dar neturi.

„Oi, dar tikrai nežinau, nieko kol kas neplanuoju“, – teigė ji.

Kartu su G.Karinauskaite Suomijoje vykusiame Europos jaunimo lengvosios atletikos čempionate medaliu pasidabino ir disko metikas Mykolas Alekna. Jis tapo pirmenybių čempionu.

Vis dėlto 20-metis lengvosios atletikos perlas pirmadienį į Vilnių negrįžo, jis keliavo į Vengriją, kurioje antradienį startuos dar vieneriose varžybose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.