EUROLYGA 2023

Sparčiai artėja multisporto varžybos „Red Bull 211“: paaiškėjo varžybų trasos

Jau visai netrukus, liepos 30 d., Nidoje įvyks multisporto varžybos „Red Bull 211“. Įspūdingame renginyje varžysis daugiau nei 80 komandų, o renginio ambasadoriai – Vaidas Baumila, Rokas Baciuška ir Akvilė Bielo-Petravičiūtė kartu su Laurynu Bėlsku – jau spėjo išbandyti varžybų trasas.

Nidoje įvyks multisporto varžybos „Red Bull 211“
Nidoje įvyks multisporto varžybos „Red Bull 211“
Nidoje įvyks multisporto varžybos „Red Bull 211“
Nidoje įvyks multisporto varžybos „Red Bull 211“
Nidoje įvyks multisporto varžybos „Red Bull 211“
Nidoje įvyks multisporto varžybos „Red Bull 211“
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 20, 2023, 3:43 PM

Visi vieningai sutarė – trasos nėra lengvos, tačiau įveikiamos kiekvienam. „Jūsų lauks įkalnės ir nuokalnės, vieškeliai, klampios kopos, tačiau tai tik suteikia papildomo jaudulio įveikiant numatytus atstumus“, – sakė renginio ambasadoriai.

Startas – Nidos prieplaukoje

Multisporto varžybose komandos dalyvaus trijose rungtyse – bėgimo, dviračių lenktynių bei plaukimo baidarėmis. Visų rungčių startas numatytas toje pačioje vietoje – Nidos prieplaukoje, tačiau skirsis trasų ilgis.

Pirmiausia Nidos prieplaukoje startuos bėgikai. Jie keliaus pro Nidos švyturį link paplūdimio, pro pietinę gelbėjimo stotį, per Mirties slėnį, pro Parnidžio kopą ir marių krantine grįš į Nidos prieplauką.

Tuomet varžybas pradės dviratininkai. Jie pro Nidos švyturį keliaus link Preilos, pro Meninkų kopą, pašonėje palikdami Vecekrugo kopą judės link Nidos prieplaukos.

Baidarių trasa drieksis nuo Nidos prieplaukos, pro Skruzdynę ir Purvynę. Praplaukus Purvynę baidarininkams teks apsisukti ir grįžti į Nidos prieplauką bei užbaigti „Red Bull 211“ multisporto varžybas.

„Dviratininkams teks įveikti 25 km atstumą, bėgikams – 10 km, o baidarininkams – 7 km irkluoti Kuršių mariomis“, – dalijosi renginio organizatoriai.

Jų teigimu, dalyviai turės galimybę ne tik varžytis tarpusavyje, bet ir pasigrožėti Nidos peizažu. „Trasos sudėliotos taip, kad renginio dalyviai ne tik stengtųsi kuo greičiau įveikti numatytą atstumą, bet ir pasimėgautų pačia gražiausia Nidos gamta“, – sakė organizatoriai.

Trasas jau išbandė ambasadoriai

Artėjant multisporto varžyboms, trasas jau spėjo išbandyti renginio ambasadoriai. Dviračių trasą išmėgino profesionalus autosporto lenktynininkas Rokas Baciuška, bėgimo – dainininkas Vaidas Baumila, o baidarių trasa plaukė nuomonės formuotojai Akvilė Bielo-Petravičiūtė (Aqva) bei Laurynas Bėlskas.

V. Baumila prieš išbandydamas trasą teigė, jog tikisi, kad trasa bus įdomi ir kelianti iššūkių. Tačiau įveikęs 10 km atstumą neslėpė – trasa sunki, kupina klampių kopų, stačių įkalnių ir nuožmių nuokalnių. „Bėgikus pasitiks miškai, jūra – labai daug visko. Čia tikrai nebus nuobodu, tad kviečiu visus dalyvauti ir varžytis“, – sakė V. Baumila.

Tuo tarpu Aqva ir L. Bėlskas džiaugėsi, kad plaukiant baidare pavyko neapsiversti, o antroji trasos dalis pasirodė lengviau įveikiama. „Plaukėme 7 km, laikas neblogas – 1 val. 10 min., bet antroje trasos dalyje, grįžtant atgal, atrodė, kad plaukti lengviau“, – dalijosi įspūdžiais nuomonės formuotojai.

Dar liko laiko užsiregistruoti

Nors iki varžybų lieka vis mažiau laiko, norintieji dalyvauti vis dar turi galimybę užsiregistruoti, kadangi dalyvių paraiškos priimamos iki liepos 29 d., 22 val. vakaro.

Komandą turi sudaryti keturi nariai – du irkluotojai, vienas bėgikas ir vienas dviratininkas. Varžybų organizatorius užtikrins komandoms baidarių rungties inventorių, tačiau komandos dalyviai turės pasirūpinti visa reikiama įranga dviračių ir bėgimo rungtims. Šiuo metu jau užsiregistravo daugiau nei 80 komandų.

„Norintieji dalyvauti multisporto varžybose turėtų suskubti, kadangi peržengus 90 komandų ribą, dalyvio mokestis besiregistruojančioms komandoms nebus grąžinimas“, – priminė renginio organizatoriais.

„Red Bull 211“ multisporto varžybos vyks liepos 30 d. Kuršių Nerijoje, Nidoje. Renginio organizatoriai kviečia prisijungti ne tik komandas, bet ir Nidos gyventojus bei kurorto svečius, kuriems šis renginys bus nemokamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.