EUROLYGA 2023

Apeliacinis teismas nepasigailėjo gerai žinomo buvusio sportininko iš Alytaus R. Agrbos

Lietuvos apeliacinis teismas už grotų keturiems metams pasiuntė Lietuvos kikbokso čempioną Rolandą Agrbą.

 Rolandas Agrba<br>Bushido.lt nuotr.
 Rolandas Agrba<br>Bushido.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 21, 2023, 11:52 AM, atnaujinta Jul 21, 2023, 11:57 AM

Lietuvos apeliacinis teismas atmetė 43-ejų metų nuteistojo skundą ir nutarė Kauno apygardos teismo nuosprendį dėl nuteistajam paskirtos bausmės subendrinimo ir subendrintos laisvės atėmimo bausmės vykdymo atidėjimo pakeisti.

Teismo sprendimu alytiškis pripažintas kaltu dėl to, kad iš pažįstamo asmens reikalavo pinigų, o jų negavęs smurtavo, taip baugindamas, bei nesunkiai sutrikdydamas vyro sveikatą. Byloje, taip pat, nustatyta, kad nuteistasis neteisėtai įgijo ir gabeno psichotropines medžiagas – vaistus, turinčius psichotropinių medžiagų: tramadolio, diazepamo. Nuteistajam skirta galutinė subendrinta ketverių metų laisvės atėmimo bausmė.

Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus pareigūnai atliko ikiteisminį tyrimą, kai 2020 metų rudenį, dėl turto prievartavimo ir sveikatos sutrikdymo, į policiją kreipėsi vyras (gim. 1977 m.). Atlikus ikiteisminio tyrimo veiksmus paaiškėjo, kad tų pačių metų rugsėjo mėnesį, su juo susitikęs pažįstamas vyras, reikalavo pinigų, kad būtų „išspręsta problema“.

Nurodęs laikotarpį, per kurį nukentėjusysis privalo „surinkti“ pinigus, nuteistasis po keleto dienų apsilankė vyro darbovietėje. Negavęs reikalaujamos 5 000 eurų sumos, teisėsaugai dėl ankstesnių smurtinių nusikaltimų gerai žinomas vyras ėmėsi brutalaus smurto – nukentėjusiajam rankomis smūgiavo į įvairias kūno vietas, smaugė, rašikliu dūrė į skruostą, sulaužė krūtinkaulį. Ne kartą iki sulaikymo grasino vyrui, kad šis „privalo susitvarkyti reikalus, kad nebūtų problemų“. Surinkus pakankamą kiekį įrodymų, 2020 metų gruodžio 1 d., tuo metu, 40-metis alytiškis buvo sulaikytas Alytuje, kai neteisėtai automobiliu gabeno Vilniuje įsigytus psichotropinių medžiagų turinčius vaistus, kuriems reikalingas gydytojo išduotas receptas.

Ikiteisminį tyrimą atliko Alytaus apskr. VPK KP organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus pareigūnai.

Bylą kontroliavo ir organizavo Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų tyrimo skyriaus prokuroras Gintautas Tamulionis.

Nuteistas alytiškis teisėsaugai gerai žinomas, praeityje garsus sportininkas ne kartą teistas. Dar 2014 metais buvo nuteistas už organizuotos gaujos subūrimą, vėliau už viešosios tvarkos pažeidimą, neteisėtą laisvės atėmimą, sveikatos sutrikdymą kankinant ar kitaip itin žiauriai, nelegalų šaudmenų laikymą, neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

Š. m. liepos mėn. į Teismą atiduota dar viena byla dėl asmens sveikatos sutrikdymo viešoje vietoje, kurioje figūruoja šis alytiškis.

Lietuvos kikbokso čempionas Rolandas Agrba (gim. 1980 m.), teistas už organizuotos gaujos subūrimą, neteisėtą laisvės atėmimą, sveikatos sutrikdymą kankinant itin žiauriai, nelegalų šaudmenų ir narkotikų laikymą ir chuliganizmą. Pastarąjį kartą jis buvo teisiamas už verslininko reketą. Bylos duomenimis, reikalaudamas pinigų iš kompiuteriais prekiaujančio verslininko, jis smeigė aukai į skruostą šratinuką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.