EUROLYGA 2023

Vis toliau diską metantis A. Gudžius vėl kovos „Deimantinėje lygoje“

Sportinę formą pastaruoju metu nuolat gerinantis Lietuvos disko metikas Andrius Gudžius sekmadienį vėl stos į kovą „Deimantinėje lygoje“. Sekmadienį Londone vyks 10-asis šių prestižinių komercinių varžybų etapas.

Andrius Gudžius<br>A.Pliadžio nuotr.
Andrius Gudžius<br>A.Pliadžio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 21, 2023, 10:14 AM

Lietuvis bendroje disko metikų įskaitoje šiuo metu užima trečiąją vietą ir realiai pretenduoja patekti į „Deimantinės lygos“ finalą. Jame varžysis šeši geriausi sportininkai. Mūsų šalies atstovo sąskaitoje – 12 taškų. A. Gudžius dalyvavo dviejuose iš trijų etapų, kuriose jau buvo surengtos disko metimo varžybos. Lietuvis abusyk užėmė trečiąją vietą.

Pirmauja sezono lyderis (71 m 86 cm) slovėnas Kristjanas Čehas. Jis triumfavo visuose etapuose ir surinko maksimalų taškų skaičių – 24. Antrąją vietą užima švedas Danielis Stahlis. Jis sukaupė 21 tašką. Lietuvos lengvaatlečiui ant kulnų lipa britas Lawrence‘as Okoye. Jo kraityje – 11 taškų. 10 turi amerikietis Samas Mattisas, 9 – Australijos sportininkas Matthew Denny.

Be minėtų disko metikų, Didžiosios Britanijos sostinėje A. Gudžius kovos su švedu Simonu Petterssonu ir Samoa atstovu Alexu Rose‘u. Mykolas Alekna Londone nepasirodys. Jis bandė jėgas tik viename „Deimantinės lygos“ etape, turi 5 taškus ir rikiuojasi septintojoje pozicijoje.

Šią savaitę A. Gudžius diską metė „World Athletics“ Kontinentinio turo varžybose Vengrijoje ir užėmė antrąją vietą. Jis įrankį nuskraidino 67 m 60 cm ir įgyvendino olimpinį normatyvą. Lietuvis į priekį praleido tik D. Stahlį, o už nugaros paliko K. Čehą ir M. Alekną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.