EUROLYGA 2023

Taip greitai dar neplaukusi R. Meilutytė įvertino rezultatą: „Esu apstulbusi“

Japonijos Fukuokoje tęsiasi pasaulio vandens sporto čempionatas, o savo kovas pradėjo ir plaukikai. Pirmadienio rytą aukščiausią meistriškumą demonstravo Lietuvos plaukikė Rūta Meilutytė, užtikrintai patekusi į moterų 100 m plaukimo krūtine pusfinalį.

 Rūta Meilutytė.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Rūta Meilutytė.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 24, 2023, 10:00 AM, atnaujinta Jul 24, 2023, 10:23 AM

26-erių kaunietė ne tik laimėjo savąjį atrankos plaukimą, bet ir buvo pirma bendroje įskaitoje, užfiksavusi solidų 1 min. 4,67 sek. laiką. Taip greitai šiame sezone neplaukė jokia sportininkė.

R. Meilutytė jau kvalifikacinėse varžybose plaukė labai arti savo asmeninio ir ankstesnio pasaulio rekordo (1 min. 4,35 sek.), kurį lietuvė buvo pasiekusi dar 2013 metais.

„Taip, tai geriausias rezultatas po sugrįžimo į didįjį sportą, – „LTU Aquatics“ tikino R.Meilutytė. – Tikrai nesitikėjau, kad galiu taip greitai plaukti. Esu apstulbusi“.

Pajuokavus, kad gal japoniškas maistas – sušiai – padėjo sportininkei taip galingai pasirodyti, olimpinė čempionė R.Meilutytė tikino: „Gal kokia samurajaus dvasia nusileido ir padėjo įveikti trasą... Nežinau. Bet esu labai, labai dėkinga ir patenkinta. Viskas liuks“.

Prieš pasaulio pirmenybių startą plaukimo naujienas nušviečiantis portalas „SwimSwam“ pateikė savo prognozes, kuriose neliko nepastebėta ir Rūta Meilutytė. „SwimSwam“ ekspertai 26-erių kaunietei 50 m plaukimo krūtine rungtyje prognozuoja aukso medalį.

Vis dėlto dvigubai ilgesnėje distancijoje R.Meilutytei ekspertai medalių nežada – pasak „SwimSwam“, čempione 100 m plaukimo krūtine rungtyje turėtų tapti amerikietė Lilly King.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.