EUROLYGA 2023

Lietuvos jaunimo golfo čempionate suspindo K. Pacausko žvaigždė

Savaitgalį „Vilkės golfo klube“ šalia Druskininkų pasibaigė atviras Lietuvos jaunimo golfo čempionatas, kuriame varžėsi 40 žaidėjų iš Lietuvos, Latvijos, Prancūzijos, Nyderlandų, Suomijos, Lenkijos, Estijos, Ukrainos ir Didžiosios Britanijos.

 Kajus Pacauskas<br> Aleksandro Pustovito nuotr.
 Kajus Pacauskas<br> Aleksandro Pustovito nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 25, 2023, 2:12 PM

Geriausią rezultatą šiame turnyre užfiksavo Kajus Pacauskas. Sparčiai tobulėjantis jaunuolis per tris dienas atliko 219 smūgių (PAR +3) ir tapo nugalėtoju ne tik U15 amžiaus grupėje, bet ir bendroje WAGR rikiuotėje.

Antrąją ir trečiąją vietas bendroje įskaitoje užėmė svečiai iš užsienio – prancūzas Gabrielius Delavalis (PAR +5) ir olandas Thomas van der Sluijsas (PAR +12).

„Labai džiaugiuosi šiuo laimėjimu, nes man yra didelė garbė laimėti Lietuvoje. Norai ir tikslai buvo pasiekti, todėl savo pasirodymą vertinu gerai. Dedu visas pastangas, kad vis dažniau žaisčiau į mažesnį nei laukų PAR rezultatą. Šiame turnyre tą padaryti pavyko vieną dieną iš trijų, tačiau sieksiu, kad ateityje tai pavyktų visuose trijuose raunduose Tai būtų dar vienas laiptelis tobulėjimo link šiais ir kitais metais“, – mintimis dalinosi K.Pacauskas.

Lietuvos jaunimo čempionas PAR -1 rezultatą pasiekė antrąją dieną, kuomet raundą įveikė su 71 smūgiu. Tiek pirmą, tiek trečią dieną jam prireikė po 74 smūgių.

Į šį čempionatą K.Pacauskas atvyko tiesiai iš Čekijos, kur puikiai pasirodė lenkų organizuojamame „5 Stars Junior Cup by Adrian Merond“ turnyre. Lietuvis ne tik užtikrintai tapo nugalėtoju tarp visų dalyvių, bet ir pirmą sykį pateko į pasaulio mėgėjų golfo reitingą (WAGR). Šiame reitinge prieš tai buvo tik du Lietuvos vyrai – Giedrius Mackelis ir Darius Momkus.

„Šį sezoną pagrindinis tikslas buvo atsidaryti WAGR sąskaitą. Labai džiaugiuosi, kad tą pavyko padaryti turnyre Čekijoje. Į Lietuvos jaunimo čempionatą atvykau pavargęs, nes turėjau tik dvi dienas poilsio, bet per jas pavyko gerai išsimiegoti, taip pat turėjau vieną fizinio pasirengimo treniruotę. Emociškai buvau labiau atsipalaidavęs, nes nebejaučiau papildomos įtampos, kad laimėčiau ne tik savo amžiaus grupėje, bet ir bendroje WAGR įskaitoje. Tas atsipalaidavimas padėjo žaisti stabiliai gerai ir vėl laimėti bendroje WAGR grupėje“, – teigė K.Pacauskas.

Sportininkas neslepia – rezultatų šuolį į viršų šiame sezone lemia keletas veiksnių: stabilios treniruotės su fizinio rengimo treneriu Roku Černiauskiu „Jusis Training“ sporto klube, smūgiavimo technikos gludinimas su treneriu iš Suomijos Ariu Savolainenu, tai pat – ilgos savarankiškos treniruotės žiemą „Golfcity“ uždarų patalpų klube.

„Būdamas fiziškai tvirtesnis, pradėjau žymiai toliau smūgiuoti, o tai padeda lengviau pasiekti duobutę ir išgauti norimą rezultatą“, – prisipažino K. Pacauskas.

Atviro Lietuvos jaunimo golfo čempionato merginų WAGR įskaitoje nugalėjo latvė Katrina Bulkovska (PAR +5), antrąją vietą užėmė lenkė Natasza Klimko (PAR +13), trečiąją – Rugilė Pauliukonytė (PAR +15). Pastarajai atiteko Lietuvos čempionato auksas.

U21 amžiaus grupės nugalėtojais tapo T. van der Sluijsas ir Goda Mitalauskaitė, U18 – G.Delavalis ir R.Pauliukonytė, U15 – K.Pacauskas ir K.Bulkovska, U12 – Dominykas Petkevičius ir Patricija Ulozaitė, U9 – Luka Pacauskaitė.

Iš lietuvių sidabro medalius iškovojo Gediminas Gaidys (U21), Julius Martinaitis (U12), Ieva Niu (U9), bronzos – Oskaras Valiauga (U15), Evita Babraitytė (U15) ir Eimantas Pašukonis (U12).

Geriausi Lietuvos jaunieji golfo žaidėjai jau šią savaitę startuos Europos golfo asociacijos (EGA) organizuojamame „European Young Masters“ turnyre, kuriame dalyvauja geriausi Europos žaidėjai iki 16 metų.

Lietuvai turnyre atstovaus K.Pacauskas, G.Mackelis ir P.Ulozaitė.

„Tikiuosi sukaupta šių metų turnyrų patirtis leis pademonstruoti gerus rezultatus“, – vylėsi K.Pacauskas.

G.Mackelis šiam turnyrui ruošėsi dalyvaudamas atvirajame Anglijos U16 vaikinų čempionate („McGregor Cup“). Mūsiškis tarp 144 žaidėjų užėmė 25-ąją vietą su PAR +4 rezultatu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.