EUROLYGA 2023

Prieš Europos U22 paplūdimio tinklinio čempionatą – lietuvių triumfas Estijoje

Šią savaitę Rumunijoje vyks Europos jaunimo (iki 22 metų) paplūdimio tinklinio čempionatas, kuriame dalyvaus dvi Lietuvos poros.

 Mantas Donėla<br> Dovilė Stirbytė
 Mantas Donėla<br> Dovilė Stirbytė
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 25, 2023, 2:14 PM

Vaikinų turnyre Lietuvai atstovaus praėjusiais metais ketvirtąją vietą analogiškose varžybose užėmę Mantas Donėla ir Karolis Palubinskas, o merginų – Danielė Kvedaraitė ir Ariana Rudkovskaja.

Savaitgalį M.Donėla ir K.Palubinskas išbandė savo jėgas Estijos čempionato etape. Laimėję visus penkis susitikimus lietuviai tapo šių varžybų nugalėtojais.

Pusfinalyje M.Donėla ir K.Palubinskas 2–0 (21:15, 21:14) įveikė estus Dmitrį Korotkovą ir Urmą Piiką, o finale po atkaklios kovos 2–1 (21:18, 17:21, 15:11) įrodė pranašumą prieš latvius Arnį Relinį and Kristapą Punculį.

M.Donėla džiaugiasi pergale finale, nes prieš tai šią vasarą tam pačiam Latvijos duetui mūsiškiai buvo porą sykių pralaimėję.

„Džiaugiamės pergale, nes pagaliau pavyko nugalėti A.Relinį ir K.Punculį. Finalas buvo nelengvas, su trimis setais, todėl turėjome pademonstruoti geriausią savo žaidimą, kad iškovotume pergalę. Pagrindinis raktas į pergalę buvo geras priėmimas. Kai tiksliai priimdavome kamuolius, tada varžovams dažniausiai pridarydavome daugiausiai problemų“, – sakė M.Donėla.

18-metis K.Palubinskas tapo geriausiu turnyro blokuotoju.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.