EUROLYGA 2023

Bilietą į olimpiadą iškovojęs A. Savickas: „Samurajaus dvasia atėjo, važiuoju į olimpiadą, mama!“

„Svajonė išsipildė. Samurajaus dvasia atėjo, važiuoju į olimpiadą, mama!“, – taip savo istorinį pasiekimą pasaulio plaukimo čempionate įvertino būsimas olimpietis Aleksas Savickas.

 A. Savickas<br> D.Kibirkščio/LPF nuotr.
 A. Savickas<br> D.Kibirkščio/LPF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 27, 2023, 9:27 AM, atnaujinta Jul 27, 2023, 1:55 PM

Ketvirtadienio rytą Fukuokoje (Japonijoje) vykstančiame pasaulio plaukimo čempionate įspūdingą pasirodymą surengė 20-metis lietuvis A.Savickas.

200 m plaukimo krūtine rungtyje panevėžietis distanciją įveikė per 2.09,66 min. ir pademonstruodamas ketvirtą geriausią rezultatą pateko į varžybų pusfinalį.

Toks rezultatas plaukikui taip pat atvėrė kelią į 2024 metų olimpines žaidynes Paryžiuje, kadangi olimpinio normatyvo laikas yra 2.09,68 min.

„Visai gerai kaip rytiniam plaukimui. Šiek tiek lėtai pradėjau, bet šiaip labai gerai. Jaučiu gerą ištvermę ir labai gerai viską susidėliojau pusfinaliams.

Ryte yra visokių niuansų. Mes europiečiai esame įpratę pasirodyti vakarais. Nėra lengva, bet kai žinai, jog turi tik vieną šūvį, tuomet nėra jokių pasiteisinimų. Tiesiog šoki ir darai.

Žinoma esu laimingas, bet darbas dar nebaigtas. Lieka pusfinaliai, duok Dieve finalai“, – po atrankos kalbėjo A.Savickas.

Daug laiko džiaugtis pasiekimu nėra. Ketvirtadienį jau 14 val. 43 min. A.Savickas šoks į tą patį baseiną, kur sieks iškovoti bilietą į varžybų finalą.

„Apie laikus dar nekalbėsiu, bet parako tikrai yra likę. Pažiūrėsime ką padarysime“, – apie būsimą plaukimą trumpai kalbėjo lietuvis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.