EUROLYGA 2023

Cirkas pasaulio fechtavimosi čempionate – ukrainietė buvo diskvalifikuota, nes atsisakė spausti ranką rusei Ukrainiečiai pateikė apeliaciją

Italijoje vykstančiame pasaulio fechtavimosi čempionate netrūksta aistrų – į tarpusavio akistatą trečiadienį stojo ukrainietė Olha Charlan ir šalies agresorės Rusijos atstovė Anna Smirnova.

Į tarpusavio akistatą trečiadienį stojo ukrainietė Olha Charlan ir šalies agresorės Rusijos atstovė Anna Smirnova.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Į tarpusavio akistatą trečiadienį stojo ukrainietė Olha Charlan ir šalies agresorės Rusijos atstovė Anna Smirnova.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 27, 2023, 3:59 PM, atnaujinta Jul 27, 2023, 7:29 PM

Nors sportininkių akistatą laimėjo Ukrainos atstovė, tačiau ji buvo diskvalifikuota, nes po dvikovos atsisakė spausti ranką varžovei iš Rusijos.

Tokį sprendimą turnyro organizatoriai priėmė remdamiesi varžybų reglamentu – jame teigiama, kad po kovos sportininkai privalo paspausti vienas kitam rankas, tik tokiu atveju kova yra užbaigiama oficialiai.

Ukrainietė laimėjo akistatą 15:7, bet principingai išlaikė savo poziciją ir nespaudė rankos šalies agresorės atstovei.

Rusė net surengė savotišką „spektaklį“ – demonstratyviai ilgai laukė O.Charlan rankos paspaudimo, o organizatoriai Rusijos sportininkei net atnešė kėdę.

Ketvirtadienį vakare Ukrainos fechtavimo federacija pranešė apie Tarptautinei fechtavimo federacijai pateiktą apeliaciją, kurioje buvo prašoma atšaukti sportininkės diskvalifikaciją.

Primename, kad Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) šių metų kovo pabaigoje rekomendavo tarptautinėms sporto federacijoms leisti dalyvauti Rusijos ir Baltarusijos sportininkams tarptautinėje arenoje neutraliu statusu.

Tačiau tarptautinėse varžybose dabar gali pasirodyti tik individualių sporto šakų atletai: rusų ir baltarusių komandoms galimybė varžytis ir toliau yra draudžiama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.