EUROLYGA 2023

Nidoje vyksiančioms multisporto varžyboms besiruošiantys dalyviai nerimauja dėl vienos rungties

Liepos 30 d., Nidoje sporto entuziastai susirinks į vieną įspūdingiausių ir jau tradicija tapusiu vasaros sporto renginių – estafetės tipo varžybas „Red Bull 211“. Į varžybas užsiregistruoti jau spėjo daugiau nei 80 komandų iš visos Lietuvos. Registracija į renginį bus uždaroma tik varžybų išvakarėse, tad to padaryti nespėję – dar turi laiko apsigalvoti.

 Nidoje vyksiančioms multisporto varžyboms besiruošiantys dalyviai nerimauja dėl vienos rungties<br> Organizatorių nuotr.
 Nidoje vyksiančioms multisporto varžyboms besiruošiantys dalyviai nerimauja dėl vienos rungties<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 27, 2023, 2:09 PM

Varžybos ne veltui pavadintos „Red Bull 211“ – kiekvieną iš komandų sudarys du irkluotojai, vienas dviratininkas ir vienas bėgikas. Varžybas atidarys pirmajame etape startuojantys bėgikai – komandos atstovas įveiks bėgimo trasą ir fiksuos savo laiką. Kirtęs finišo liniją perduos laiko matavimo įrenginį dviratininkui, o šis, įveikęs antrąjį etapą – bekelės trasą, estafetę perduos dviem irkluotojams, pasiruošusiems čiupti baidares ir šokti į vandenį.

Varžybų eigą lemti gali ir oro sąlygos

„Red Bull 211“ varžybose dalyvausiančios komandos „Atsipūtę – Northway“ narys Gediminas Simutis, sako, kad šiose varžybose bei kituose panašiuose sporto renginiuose dalyvauja jau ne pirmą kartą.

„Šių organizatorių renginius mėgstu ir stebėti, ir pats juose dalyvauti. Kasmet dalyvauju „Wings For life“ bėgimo renginyje, kaip Klaipėdos ambasadorius–treneris, kuris suburia komandą prasmingam bėgimui skirtam paremti žmones, turinčius stuburo traumas. Žinoma, kasmet laukiu ir „Red Bull 211“ renginio. Asmeniškai – jis man reiškia labai daug. Pirmą kartą jame dalyvaudamas perlipau per save, net pats esu iki šiol nustebęs tuo, ką pavyko įveikti. Stengiuosi ne ką prastesnių rezultatų iš savęs reikalauti ir toliau. Na, o kai sporto renginiuose nedalyvauju, stebiu vandens sporto, MTB dviračių, rekordų siekimo transliacijas“, – pasakoja G. Simutis.

G. Simutis sporte – nėra naujokas. Jis – ekstremalaus bėgimo su kliūtimis atletas. Kiti jo komandos nariai taip pat yra esami arba buvę profesionalūs atletai. Nuo lengvosios iki sunkiosios atletikos.

„Savo komandoje turime triatlono atstovą dviratininką Marką, kuris dažnai mina ir kituose Lietuvos čempionatuose. Kiti komandos nariai užsiima kikboksu, dirba treneriais. Dar viena įdomi mūsų komandos statistika – visų mūsų amžiaus vidurkis yra daugiau negu 40. Visgi, esame stipriai judantys dėdės. Su šia komanda dažnai dalyvaujame bėgimuose, estafetėse, Klaipėdos jūros šventės metu laimine prizines vietas „Drakonų valčių“ varžybose, dalyvaujame ekstremalaus bėgimo su kliūtimis Europos, pasaulio čempionatuose. Aš pats esu pernai metų „Spartan Trifectos“ savo amžiaus grupės pasaulio čempionas“, – pasakoja jis.

Visgi, G. Simutis sako, kad papildomų treniruočių ruošiantis varžyboms net ir tokiam patyrusiam sportininkui kaip jis – prireikė.

„Ruošiantis šioms varžyboms įprastų savo treniruočių ciklą papildžiau bėgimu ant smėlio, trail minkšta danga. Didelį dėmesį skyriau ir psichologiniam pasiruošimui. Prieš du metus varžybose jau laimėjau bėgimo dalį, todėl žinau, kad lūkesčiai yra dideli. Visgi, manau, kad šiame renginyje visi esame lygiaverčiai varžovai“, – sako jis.

Didžiausiu iššūkiu multisporto varžybose jis įvardija baidarių rungtį. Pasak jo, būtent šios dalies rungtynių eigą gali lemti ne tik pasiruošimas, bet ir oro sąlygos.

„Bėgikams sunkiausia dalis – išsirinkti tinkamus batus. Pasirinkus trailo batus – lengva bus pirmus kilometrus. Jeigu bėgti su plento karboniniais batais – atvirkščiai. Laukia sunki pradžia klampojant per smėlį, tačiau finišo dalis – tiesiog sutverta šiems batams. Manau, kad mažiausiai galvos skausmo kol kas turi dviratininkai. Jiems svarbiausia tinkamai prisipūsti padangas“, – sako komandos „Atsipūtę – Northway“ narys.

Prisijungti prie iššūkio ryžtasi ir neprofesionalai

Komandos BALCIA atstovas Jonas Žala, sako, kad tokio tipo renginiuose tiek jis, tiek jo komanda dalyvauja pirmą kartą. Komandos nariai – nėra sporto profesionalai, kaip įvardija jis pats, jo komanda susideda iš žmonių mėgstančių judėti. Didžiausiu iššūkiu varžybų metu, J. Žala, kaip ir daugelis įvardija baidarininkams kortas sumaišyti galinčias oro sąlygas.

„Kadangi nesu plaukęs mariose, esant dideliam vėjui – oras man išlieka didžiausiu galvos skausmu, galinčiu lemti varžybų rezultatus. Visgi, labiausiai iš šitų varžybų tikimės gerai praleisti laiką. Mūsų palaikyti atvyks tiek kolegos, tiek šeimos nariai, todėl stengsimės jų nenuvilti. Manau, kad šios varžybos, pirmiausiai, smagus iššūkis pačiam sau. Juk kiekvienas norėtų padaryti, tai, ko iki šiol gyvenime nėra daręs“, – sako J. Žala ir prideda, kad save išbandyti palinkėtų kiekvienam. Juolab, kad šis renginys vyksta dar ir gražiausioje Lietuvos vietoje.

„Pasibaigus varžyboms bandysiu pasimėgauti ir kitokia Nida. Šiek tiek pailsėti. Manau, kad aktyvų ir pasyvesnį laisvalaikį – lengvai galima suderinti. O, Nida yra ta vieta, kurią norisi pažinti įvairiai leidžiant laiką“, – pabrėžia jis.

Dar neapsisprendusius ragina paskubėti

Komandos „Darbas už borto“ kapitonas Aivijus Samajauskas, sako, kad šis renginys – jam taip pat nėra pirmasis. Anksčiau jis yra dalyvavęs „Wings For Life“ bėgime. Pristatydamas savo komandos narius jis pasakoja, kad didelė jų dalis yra mėgėjai.

„Mūsų komandos baidarininkai su sportu neturi nieko bendro, dviratininkė – perspektyvi varžybų prizininkė, o bėgikas – multisporto mėgėjas. Beveik niekas iš mūsų specialiai šioms varžyboms nesiruošėme – tiesiog laikėmės įprasto savo treniruočių grafiko“, – teigia jis.

A.Samajauskas pasakoja, kad registruodamasis šioms varžyboms tikėjosi, kad rungčių atstumai bus trumpesni, lengvesni, reikalaujantys mažiau fizinio pasiruošimo. Anot jo, komanda didžiausiu iššūkiu įvardija kelis dalykus: ar pavyks atplaukti ne paskutiniams, ar bus palankus vėjas, vandens srovės. Kalbėdamas apie bėgimo rungtį jis pažymi, kad dvejonių kelia ruožas, kuriame yra Parnidžio kopos pakilimas, taip pat, ar anksčiau patirtos traumos nesukliudys varžybų metu. Visgi, komandos „Darbas už borto“ kapitonas, sako, kad svarbiausia jiems – ne prizinės vietos, o geras laiko praleidimas, tvirtesnė pažintis su kolektyvu.

„Norime pasimėgauti renginiu bei užburiančiu Nidos kraštovaizdžiu. Rungtyse stengsimės realizuoti save, parodyti visus savo sugebėjimus bei užimti kuo aukštesnę vietą. Būsimiems savo varžovams palinkėsiu gerų įspūdžių ir rezultatų. O dar neapsisprendusiems – paskubėti, nes šiame nuostabiame Neringos kampelyje labai retai vyksta sporto varžybos, tad tai – puiki proga jį pažinti visai kitame kontekste“, – sako būsimų varžybų dalyvis.

Registruotis į „Red Bull 211“ varžybas galima iki liepos 29 d., 22 val. Dalyvių skaičius šiemet itin sparčiai auga. Jau dabar į varžybas yra užsiregistravę daugiau nei 80 komandų. Varžybų organizatoriai užtikrins komandoms baidarių rungties inventorių, o komandos dalyviai, savo ruožtu, turės pasirūpinti visa reikiama dviračių ir bėgimo įranga. Visi užsiregistravę dalyviai gaus renginio marškinėlius ir maitinimą renginio dieną.

„Red Bull 211“ multisporto varžybos vyks liepos 30 d. Kuršių Nerijoje, Nidoje. Renginio organizatoriai kviečia prisijungti ne tik komandas, bet ir Kuršių Nerijos gyventojus bei kurortų svečius, kuriems šis renginys bus nemokamas. Nutrūktgalviškos sporto rungtys ir pasakiška Nidos gamta – kas gali būti geriau?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.