EUROLYGA 2023

Galingas Lietuvos triratininkų pasirodymas Frame Running World Ability Sport International Cup 2023

2023 m. liepos 26 d. iš Kopenhagos sugrįžusi Frame Running LT komanda trykšta džiaugsmu – tarptautinėse bėgimo su triračiais varžybose (Frame Running World Ability Sport International Cup 2023) mūsų sportininkai savo šaliai iškovojo net 17 medalių. Geriausiems Lietuvos triratininkams Belai Morkus ir Deividui Podobajevui varžybose neprilygo nei vienas sportininkas: savo klasėse (Bela -T71, Deividas – T72) buvo nepralenkiami ir laimėjo aukso medalius visose bėgimų distancijose (100 m, 200 m, 400 m, 800 m (Deividas).

 Organizatorių nuotr.
 Organizatorių nuotr.
 Organizatorių nuotr.
 Organizatorių nuotr.
 Organizatorių nuotr.
 Organizatorių nuotr.
 Organizatorių nuotr.
 Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jul 28, 2023, 10:23 AM

Šios pergalės – abiejų triratininkų pasiekto meistriškumo patvirtinimas, o tai ypač svarbu po mūsų atletams nepalankiai susiklosčiusių Frame Running varžybų Pasaulio žmonių su negalia lengvosios atletikos čempionate Paryžiuje, kuomet starte sprogusi triračio padanga Deividą Podobajevą paliko 4-oje vietoje, varžovui nusileidus vos 2 milisekundes. Bela Morkus apskritai neturėjo galimybės startuoti šiame čempionate, klasifikacijos komisijai nustačius sportininkei T71 klasę, kuri šiemet nebuvo įtraukta į renginio programą.

Šių metų bėgimo su triračiais varžybose Danijoje dalyvavo 16 šalių atletai iš viso pasaulio.

Į savaitės trukmės triračių sporto stovyklą (Frame Running Development Camp) tobulinti savo bėgimo įgūdžių, gauti naują, tik metų pradžioje Tarptautinio olimpinio komiteto (IPC) patvirtintą klasifikaciją ir tarptautinėse Frame Running varžybose atstovauti Lietuvai nuvyko 7 triratininkai iš Vilniaus (Centras „Eik“) ir 2 iš Šiaulių (Asociacija „Maži žingsneliai“).

Nepaprastai džiugu, kad 2 apdovanojimus Lietuvos komandai pelnė jauniausias mūsų triratininkas Mykolas Bagdonas (T72) iš Šiaulių ir kad pirmuosius savo medalius tarptautinėse varžybose iškovojo komandos naujokai Jurgita Paulavičiūtė (OPEN) bei Saulius Cibulskas (T71) iš Vilniaus. Pasiekti savo asmeninį rekordą ir susirinkti visų spalvų medalius pavyko vilnietei Olgai Griškalauskaitei (T71). Prie Frame Running LT trofėjų savo medalį pridėjo ir Orija Auštravičiūtė-Aleksienė (T72).

Didžiulę Lietuvos triratininkų komandos pažangą pastebėjo netgi Frame Running varžybų organizatoriai ir šios neįgaliųjų sporto šakos pradininkai danai.

Pakviesti pasidalinti savo sėkmės paslaptimi, treneriai: vilnietės Aušra Kriškoviecienė bei Ramūnė Motiejūnaitė ir Dominykas Matuzevičius iš Šiaulių – vieningai tvirtino, kad ne paslaptys, o nuolatinis ir sunkus komandinis darbas treniruotėse, stipri sportininkų motyvacija ir ambicijos pasiekti tikslą, aktyvus dalyvavimas įvairiuose sporto renginiuose ir patirtys šalies bei tarptautinėse varžybose yra tai, kas vis plačiau atveria Frame Running LT triratininkams kelius į parasporto aukštumas.

Prieš kelerius metus tik pasvajoti apie savo sportininkų dalyvavimą Paralimpinėse žaidynėse išdrįsusi Lietuvos triračių sporto asociacijos komanda atkakliai ir sėkmingai rieda link savo svajonės išsipildymo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.