EUROLYGA 2023

Galingai diską metęs Mykolas Alekna nepaliko šansų broliui Martynui bei klaidas dariusiam Andriui Gudžiui

Palangoje antrąją dieną vykstančiame Lietuvos lengvosios atletikos čempionate šeštadienį didžiausią intrigą kėlė vyrų disko metimo rungtis. Viename sektoriuje pasirodė visi trys geriausius Lietuvos disko metikai – Europos čempionas bei planetos vicečempionas Mykolas Alekna, pasaulio pirmenybių trečiosios vietos laimėtojas Andrius Gudžius ir Mykolo brolis Martynas Alekna. Akistatą laimėjo Mykolas Alekna, sugebėjęs paskutiniu metimu dar ir pasiekti puikų rezultatą – 69 m 30 cm.

Mykolas Alekna<br>Scanpix nuotr.
Mykolas Alekna<br>Scanpix nuotr.
M. Alekna ir A. Gudžius.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
M. Alekna ir A. Gudžius.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Lengvoji atletika, Mykolas Alekna, disko metimas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Lengvoji atletika, Mykolas Alekna, disko metimas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
M.Alekna.<br>AFP/Scanpix nuotr.
M.Alekna.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Mykolas Alekna<br>SPO/Scanpix nuotr.
Mykolas Alekna<br>SPO/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2023-07-29 17:53, atnaujinta 2023-07-29 18:02

Disko metimo sektoriuje rimtos kovos taip ir neįvyko. Nuo pat varžybų pradžios dominavęs 20-metis Mykolas užbaigė jas laimėdamas aukso medalį. Jis diską metė 64,33 m, 67,73 m, 66,16 m, 66,97 m, 67,85 m ir 69,30 m.

Paskutiniu savo metimu M.Alekna pasiekė geriausią rezultatą nuo gegužės 14 dienos, kai jis iš JAV persikėlė į Europą. Sportininkas per tą laiką dalyvavo keturiuose turnyruose ir taip toli įrankio nemetė.

Antras su 63,26 m rezultatu liko Martynas Alekna – geriausias jo metimas buvo antrasis. Pastaruoju metu 22 metų M.Alekna dažniausiai tenkindavosi bronzos apdovanojimais.

Visiškai nesisekė 32-ejų Andriui Gudžiui – nors jis ir metė diską tris kartus ties 65 metrų riba, vis dėlto penkis kartus jis mynė sektoriaus ribą ir rezultatai nebuvo įskaitomi.

Galiausiai 2017 metų pasaulio ir 2018-ųjų Europos čempionas sugebėjo išlikti sektoriuje vos kartą, bet tuomet diskas skriejo vos 62,75 m. Tad A.Guidžius iškovojo varžybų bronzą.

Geriausias Lietuvos sezono rezultatas priklauso Mykolui Aleknai, kuris balandžio 29 d. NCAA varžybose JAV diską nusviedė lygiai 71 metrą.

Olimpinį normatyvą – 67,20 m Mykolas Alekna ir A.Gudžius jau įvykdė šį mėnesį bei jau turi kvietimą į 2024 metų Paryžiaus žaidynes.

Martynas Alekna vis dar jo dar siekia, tačiau net neįvykdęs normatyvo disko metikas gali tikėtis kvietimo į žaidynes pagal pasaulinį reitingą.

Visi trys lietuviai ruošiasi vykti į šių metų pasaulio lengvosios atletikos čempionatą Vengrijoje, kuris vyks rugpjūčio 19–27 dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.