EUROLYGA 2023

Apie pensiją užsiminęs M. Verstappenas apsigalvojo: jaunoji „Formulės 1“ legenda atskleidė, kas „palaiko ugnį“

Maxas Verstappenas pareiškė, kad kol „Red Bull“ duos jam laimėti galintį automobilį, jis bus motyvuotas likti „Formulėje-1“, praneša „Eurosport“. Anksčiau 25-erių olandas buvo užsiminęs, kad gali pasitraukti iš šio sporto, kai 2028 m. sezono pabaigoje baigsis jo dabartinė sutartis.

M. Verstappenas.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
M. Verstappenas.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
M. Verstappenas.<br>Imago/Scanpix nuotr.
M. Verstappenas.<br>Imago/Scanpix nuotr.
M. Verstappenas.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
M. Verstappenas.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 3, 2023, 7:28 AM

Įveikęs Belgijos „Grand Prix“ jis laimėjo aštuntąsias lenktynes iš eilės ir dar labiau piartėjo prie trečiojo iš eilės vairuotojų bei komandų čempiono titulo.

M.Verstappenas sako, kad dominuojančio bolido turėjimas „palaiko ugnį“. Taip jis atsiribojo nuo ankstesnių savo teiginių, kad pasibaigus dabartinei sutarčiai su „Red Bull“ baigs karjerą.

Olandijos supertalentas laimėjo aštuntąsias lenktynes iš eilės Belgijos „Grand Prix“ ir vasaros pertraukos metu įgijo 125 taškų persvarą prieš komandos draugą Sergio Perezą. M.Verstappenas artėja prie trečiojo iš eilės „Formulės 1“ vairuotojų čempiono titulo.

Jo pasirodymas kultinėje Spa-Francorchamps trasoje dar įspūdingas tuo, kad M.Verstappenas startavo tik iš šeštosios vietos, nors kvalifikacijoje ir užfiksavo geriausią laiką. Taip atsitiko todel, kad lenktyninkas gavo penkių vietų baudą už pavarų dėžės limito viršijimą. Tačiau jis parodė, kas yra tikras čempionas bei finišavo 22 sekundėmis aplenkęs komandos draugą S.Perezą, kuris startavo antras, bet pirmavo jau pirmajame rate.

M.Verstappenas jau anksčiau yra užsiminęs, kad pasibaigus dabartinei sutarčiai, kuri baigsis 2028 m., kai jam sukaks 31-eri, jis galėtų pasitraukti iš „Formulės 1“, tačiau pripažino, kad būtų sunku pasitraukti, jei „Red Bull“ jam ir toliau teiktų tokį dominuojantį bolidą.

„Aš tikrai mėgaujuosi šia akimirka, bet kartu žinau, kad ji kažkuriuo metu baigsis, todėl reikia mėgautis, toliau mokytis, toliau stengtis tobulėti, o aš stengiuosi tai vėl įgyvendinti kitose lenktynėse“, – „Sky Sports F1“ sakė M.Verstappenas.

„Tai palaiko ugnį. Jei turėčiau lenktyniauti be jokių šansų laimėti, tada ugnį imtų blėsti, – aiškino jis. – Priklauso nuo to, ką mes, ką darome kiekvienais metais, bet šiemet tai atrodo puikiai. Kitais metais vėl bus visiškai kitokie metai.“

Nepaisant jo ir „Red Bull“ pergalių serijos ir ramaus pergalių pobūdžio, M.Verstappenas tvirtino, kad vis dar ieško būdų tobulėti.

„Tai ne tiek mokymasis apie save, tiesiog visada noriu daugiau ir stengiuosi į kiekvieną situaciją pažvelgti stengdamasis suprasti, ką galėjau padaryti geriau“, – pridūrė M.Verstappenas. – Žinau, kad kaip buvau auklėjamas, taip ir dabar aš visada noriu daugiau ir visada žiūriu į detales. Net kai žmonės sako, kad viskas puiku ar nuostabu, visada yra dalykų, kuriuos galima padaryti geriau.“

„Red Bull“ komanda kol kas laimėjo visas 2023 m. „Formulės 1“ sezono lenktynes ir, dėl tokio savo dominavimo, gali tapti pirmąja komanda, kuriai pavyks iškovoti švarią pergalę.

Po lenktynių Belgijoje „Red Bull“ komandos vadovas Christianas Horneris pripažino, kad nuspėjamumas tikriausiai yra ne tai, ką nori matyti gerbėjai, tačiau pasveikino M.Verstappeną kaip „kartą per visą kartą“ pasitaikantį lenktynininką (geriausią savo kartos lenktyninką).

„Šiuo metu jis yra lygiai pranašesnis už visus. Tai, ką šiuo metu matome su Maxu, yra kažkas, ką galima pamatyti kartą per kartą“, – sakė Ch.Horneris.

„Kaip ir visi didieji vairuotojai, jis turi tą papildomą pajėgumą. Jo gebėjimas skaityti padangas, lenktynes ir išgauti absoliučiai viską, ką jis gali, yra puikus reginys. Šiuo metu jis yra savo formos viršūnėje“, – pridūrė „Red Bull“ komandos vadovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.