EUROLYGA 2023

I. Sorokaitė patenkinta Lietuvos tinklinio rinktinių stovykla: „Džiaugiuosi merginų atsidavimu“

Baigėsi Lietuvos tinklinio federacijos (LTF) ir tituluotos tinklininkės Indrės Sorokaitės inicijuotas projektas „Mes – Lietuva!“, kurio galutinis tikslas – atkurti Lietuvos moterų tinklinio rinktinę.

 Stovyklos akimirkos<br> Evaldo Šemioto nuotr.
 Stovyklos akimirkos<br> Evaldo Šemioto nuotr.
 Stovyklos akimirkos<br> Evaldo Šemioto nuotr.
 Stovyklos akimirkos<br> Evaldo Šemioto nuotr.
 Stovyklos akimirkos<br> Evaldo Šemioto nuotr.
 Stovyklos akimirkos<br> Evaldo Šemioto nuotr.
 Stovyklos akimirkos<br> Evaldo Šemioto nuotr.
 Stovyklos akimirkos<br> Evaldo Šemioto nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Aug 5, 2023, 8:01 AM

Šio projekto metu vyko atrankos į Lietuvos U-14, U-16 ir U-18 merginų tinklinio rinktines, taip pat buvo konsultuojami mūsų šalies treneriai. Patirtimi, patarimais bei metodine medžiaga su talentingiausiomis Lietuvos žaidėjomis dalinosi pati I.Sorokaitė, taip pat žinomi specialistai iš Italijos – Valerio Lionetti ir Luca Martinelli.

Po atrankos etapų Kaune, Kelmėje ir Alytuje buvo atrinktos minėtų Lietuvos rinktinių kandidatės. Jos vėliau penkias dienas stovyklavo VDU Valdo Adamkaus sporto centre.

„Stovykla pasisekė nuostabiai, nes ji buvo tokia, kokią ir įsivaizdavau – su užsieniečiais treneriais, kurie buvo labai atsidavę ir perdavė visą savo aistrą, kas buvo svarbiausia. Jie perdavė savo technines žinias, savo patirtį ne tik jaunoms merginoms, bet ir treneriams“, – džiaugėsi I.Sorokaitė.

Pasak jos, projekto metu užsimezgė labai geras ryšys tarp jaunų ir patyrusių Lietuvos trenerių, kurie kartu dalinosi idėjomis. I.Sorokaitės teigimu, nors laiko tarpas gana trumpas, šis projektas visiems specialistams padės augti ir judėti į priekį.

Kaune stovyklavo 39 trijų Lietuvos rinktinių kandidatės.

„Dirbome tikrai sunkiai, kasdien turėjome po dvi treniruotes, video peržiūras, papildomas veiklas po treniruočių. Žiūrėjome filmą, kad iš jo pasisemtume patirties, stebėjome tinklinio rungtynes. Tinklinio per šias penkias dienas buvo tikrai nemažai“, – neslėpė I.Sorokaitė.

Projekto vadovė I.Sorokaitė taip pat pasidžiaugė, kad tos mergaitės, kurios dalyvavo atrankose, noriai atvyko į rinktinių stovyklą. Ji teigė, kad pasiteisino mintis visoms trims komandoms rengti bendrą stovyklą. Pasak jos, ypač svarbu, kad treneriai tarpusavyje galėjo diskutuoti apie skirtingus požiūrius, technikas, o mergaitės galėjo susipažinti su kitomis tinklininkėmis, kurios ateityje galės jas pakeisti.

„Matosi, kad visos puikiai praleido laiką. Labai džiaugiuosi merginų atsidavimu, jų noru suprasti, kas yra profesionalus pasaulis, aukštas tinklinio meistriškumas. Kiek galėjau, tiek stengiausi dalintis informacija apie tikrąjį tinklinį ir už aikštelės ribų. Aukštą lygį pasiekti tikrai nėra lengva, bet jeigu yra siekiama užsibrėžto tikslo ir nepasiduodama, tai viską įmanoma pasiekti. Svarbiausia yra tikėti“, – motyvavo I.Sorokaitė.

Lietuvos U-18 rinktinės išbandymai laukia dar šiemet, kai vyks pirmasis Europos čempionato atrankos etapas – EEVZA čempionatas.

U-16 rinktinė ruošiasi kitų metų EEVZA čempionatui, o U-14 mergaičių rinktinė suburta siekiant užbėgti už akių ir pradėti stebėti talentingiausias žaidėjas nuo jaunesnio amžiaus. Tai leis joms sparčiau tobulėti, o treneriams pamatyti, kokia yra situacija su augančia pamaina.

I.Sorokaitė, vertindama „Mes – Lietuva!“ projektą, liko labai patenkinta merginoms sudarytomis sąlygomis. Tiek atrankos Kaune, Alytuje ir Kelmėje, tiek stovykla VDU teritorijose išpildė visus lūkesčius.

„Labai džiaugiuosi viso projekto struktūra. Mergaitėms sąlygos buvo pavydėtinos. Paskutinės stovyklos metu jos turėjo viską, ko reikėjo – buvo dirbama dvejose salėse, pilnas maitinimas, puikus maistas. Sąlygos tobulėjimui ir laikui sau buvo idealios“, – pabrėžė I. Sorokaitė.

Beje, rinktinės stovyklos metu mergaitėms daug įkvėpimo suteikė pas jas apsilankę du karininkai. Mat tuo metu vyko pasaulio kariškių 3x3 krepšinio čempionatas, kuriame Lietuvos vyrai tapo čempionais, o moterys iškovojo sidabrą.

Pasaulio vicečempione tapusi karė Justina Leskauskaitė savo pavyzdžiu ir kalba įkvėpė jaunąsias tinklininkes.

„Mums didelė garbė, kad Justina atvažiavo pas mus, nes ji yra taip pat sportininkė. Norėjau visam kolektyvui perteikti, kas yra patriotiškumas, ką reiškia atstovauti Lietuvai, ką reiškia gerbti pačią aprangą ir vilkėti ją. Geresnio varianto nei karininkai nerastume, nes jie mus gina, treniruojasi ir aiškiai žino, kas yra patriotizmas. Ji visiems perteikė daug žinių“, – teigė I.Sorokaitė.

Įžanginis projektas jau baigėsi, treneriai iš Italijos išvyko į gimtinę bei profesionalius klubus, bet pati I.Sorokaitė dar nori nuveikti paskutinius darbus prieš pati išvykdama tęsti karjeros Italijoje.

„Labai norisi organizuoti bendrą susirinkimą su visais Lietuvos treneriais ir aptarti tai, kaip gali tobulėti vaikai. Neužtenka tik penkių dienų tobulėjimui, nes treneriai Lietuvoje su merginomis dirba visą sezoną. Dalinsimės patarimais ir komunikuosime su jais. Stengsimės sezono metu organizuoti dvi-tris stovyklėles, kad žaidėjos neprarastų komandiškumo ir toliau tobulėtų“, – atskleidė I.Sorokaitė.

Stovykloje taip pat apsilankė Lietuvos tinklinio federacijos (LTF) generalinė sekretorė Alisa Česnulevičiūtė ir LTF viceprezidentas salės tinkliniui Andrius Gaidys, kurie linkėjo sėkmės merginoms.

„Labai džiugu, kad I.Sorokaitės iniciatyva kartu su LTF buvo pradėtas šis projektas, kuris palietė tiek daug Lietuvos merginų ir jos turėjo galimybę treniruotis su profesionalais iš Italijos. Džiugu, kad sulaukėme didelio Lietuvos trenerių įsitraukimo ir matome perspektyvą žvelgiant į merginų tobulėjimą bei sistemingą darbą ugdant jaunąsias žaidėjas. Tikimės, kad šis projektas tik augs ir turėsime Lietuvos merginų ir vaikinų paruošimo ir dalyvavimo aukšto meistriškumo varžybose sistemą, kuris išugdyti konkurencingas salės tinklinio rinktines“, – kalbėjo A.Gaidys.

Olimpinės patirties turinti I.Sorokaitė žada ir toliau nesustoti ir dirbti vardan gimtosios šalies tinklinio.

„Pirmas žingsnis yra žengtas ir reikia toliau statyti pamatus, kad prisikeltų Lietuvos rinktinė. Dėsiu pastangas, kad tokį sėkmingą projektą pavyktų suderinti ir vaikinams. Žinoma, noriu, kad moterų rinktinė sugrįžtų kuo greičiau. Nors man pačiai sezonas prasideda po poros savaičių, jau sėdau prie kompiuterio ir pradėjau planuoti, kaip galėčiau dar labiau prisidėti prie Lietuvos rinktinių subūrimo bei projekto, leisiančio merginoms tobulėti“, – pabrėžė I.Sorokaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.