EUROLYGA 2023

Tragedija motociklų sporte: perspektyvus 13-metis neišgyveno kraupios avarijos per lenktynes

13-metis motociklų lenktynininkas Copparamas Shreyas Hareeshas žuvo nukritęs nuo motociklo per „Petronas TVS One-Make“ čempionatą Čenajuje (Indija). Berniukas avarijos metu patyrė sunkią galvos traumą ir mirė vos tik atvykęs į ligoninę.

13-metis motociklų lenktynininkas Copparamas Shreyas Hareeshas žuvo nukritęs nuo motociklo.<br>„Twitter“ nuotr.
13-metis motociklų lenktynininkas Copparamas Shreyas Hareeshas žuvo nukritęs nuo motociklo.<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-08-07 11:48

Kylanti žvaigždė iš Indijos patyrė tragišką avariją jau pirmajame lenktynių posūkyje. Jaunuolis varžėsi trečiajame FMSCI-Indijos nacionalinio motociklų lenktynių čempionato etape Madraso tarptautinėje trasoje.

Šeštadienį 13-metis kvalifikacijoje užsitikrino pirmąją poziciją naujokų lenktynėse, tačiau lemtingai suklydo atlikdamas manevrą pirmajame lenktynių posūkyje.

„Indian Express“ rašo, kad nebevaldomam vaikino motociklui ėmus slysti, kartu nukrito ir jo šalmas.

Paauglys buvo skubiai nugabentas į netoliese esančią ligoninę greitosios pagalbos automobiliu, kuris laukė trasos pakraštyje. Tačiau po smūgio C.Sh.Hareeshas patyrė mirtinus galvos sužalojimus ir po kurio laiko buvo konstatuota jo mirtis.

Jo tėvas, taip pat vardu Copparamas Hareeshas, buvo prie sūnaus lovos. Teigiama, kad būtent jis įkvėpė pradedančio lenktynininko pomėgį ir, kaip pranešama, išmokė jį šios sporto šakos gudrybių.

Skelbiama, kad Copparamas vyresnysis atsisakė darbo farmacijos įmonėje, kad galėtų visą savo laiką skirti sūnaus karjerai lenktynių trasoje. C.Sh.Hareeshas buvo vienas jauniausių žinomų Indijos lenktynininkų.

Buvęs lenktynininkas, vėliau tapęs renginių organizatoriumi, Arvindas Singhas sakė: „Jis buvo augantis Indijos motociklų sporto veidas, jis turėjo visas galimybes tapti pasaulinio lygio atstovu. Mums jo trūks. Tėvas jį vežiojo visur, kur tik vykdavo lenktynių varžybos, ir suteikė jam puikią reklamą.“

A.Singhas pridūrė, kad 2021 m. per varžybas su paaugliu praleido dvi dienas ir „didžiąją laiko dalį jis kalbėjo tik apie lenktynes“.

Po mirtinos C.Sh.Hareesho avarijos lenktynės buvo skubiai atšauktos. Tai jau antras mirtinas incidentas Madraso tarptautinėje lenktynių trasoje šiais metais po sausio mėnesį įvykusios siaubingos indų lenktynininko veterano KE Kumaro automobilių lenktynių avarijos.

Indijos motosporto klubų federacijos (MMSC) prezidentas Ajitas Thomas pareiškime teigė:

„Tragiška netekti tokio jauno ir talentingo lenktynininko. Shreyas'ui, kuris kėlė bangas savo neeiliniu lenktynininko talentu, iškart po įvykio vietoje buvo suteikta medicininė pagalba ir jis buvo nuvežtas į ligoninę. Esant tokioms aplinkybėms, nusprendėme atšaukti šio savaitgalio programą. MMSC reiškia nuoširdžią užuojautą, o mes mintimis esame su jo šeima.“

MMSCI direktorius Akbaras Ebrahimas pridūrė: „Tai labai liūdna ir nelaiminga diena. Šis berniukas mums buvo labai artimas. Kalbant apie federaciją, kai tik bus gauti visi pranešimai, pagal mūsų standartines veiklos procedūras atliksime išsamų tyrimą.“

Buvęs lenktynininkas Anandas Hariharanas taip pat išreiškė pagarbą. „Jis turėjo šviesią ateitį, bet išėjo per anksti. Tai nelaimingas įvykis ir mes jo netekome“, – A.Hariharaną cituoja „The Sun“.

C.Sh.Hareeshas jau buvo iškovojęs nemažai įspūdingų pergalių nacionalinėse varžybose. Buvo prognozuojama, kad jis taps būsima motosporto žvaigžde, ir jam puikiai sekėsi „Petronas TVS One-Make“ čempionato naujokų kategorijoje.

13-metis taip pat iškovojo pirmąjį FIM MiniGP India čempiono titulą. Šį mėnesį jis turėjo dalyvauti 2023 m. MSBK čempionate Malaizijoje, atstovaudamas „CRA Motorsports“ komandą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.