EUROLYGA 2023

Protestuotojai nutraukė pasaulio dviračių sporto čempionato plento lenktynes

Naftos ir dujų priešininkai aktyvistai „This Is Rigged“ sutrikdė 271 km ilgio UCI pasaulio dviračių sporto čempionato vyrų plento lenktynes Škotijoje ir privertė atletus beveik valandai sustoti netoli Glazgo, praneša „The Guardian“.

UCI pasaulio dviračių sporto čempionato vyrų plento lenktynės Škotijoje.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
UCI pasaulio dviračių sporto čempionato vyrų plento lenktynės Škotijoje.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-08-08 07:22

Po to, kai lenktynės buvo nutrauktos kiek daugiau nei 190 km nuo jų pradžios, Tarptautinė dviračių sporto sąjunga (UCI) paskelbė pareiškimą: „Škotijos policijai patvirtinus, kad Carron Valley vietovėje vyko protestas, dėl kurio laikinai buvo nutrauktos vyrų plento lenktynės, glaudžiai bendradarbiaujame su visomis atitinkamomis institucijomis, kad kuo mažiau sutrikdytume lenktynes, taip pat siekiame užtikrinti lenktynininkų saugumą, kuris yra mūsų svarbiausias rūpestis.“

Buvo pranešta, kad grupė protestuotojų prilipo prie kelio, teoriškai suteikdami pakankamai vietos dviratininkams pravažiuoti, tačiau neleisdami pravažiuoti konvojaus transporto priemonėms, įskaitant palaikymo automobilius ir greitosios pagalbos automobilius. Škotijos policija pranešė, kad buvo suimti penki protestuotojai.

Vėliau „This Is Rigged“ aktyvistai paskelbė socialinėje žiniasklaidoje: Tai, kad „Ineos“ buvo leista remti komandą lenktynėse aplink Campsie kalvas, kurias praėjusį mėnesį apėmė miškų gaisrai, yra gėda ir įžeidimas tiek dviratininkų bendruomenei, tiek Škotijos žmonėms.

Pasaulio čempionatuose lenktyniaujama nacionalinių federacijų pagrindu, o „Ineos Grenadiers“ remiama komanda nedalyvauja, nors kai kurie jos dviratininkai važiuoja su savo nacionalinėmis vėliavomis. Buvo pranešta, kad atstovas spaudai taip pat sakė, kad protestas „nėra susijęs su dviračių sportu“.

Pareiškime toliau rašoma: „Negalime tęsti įprastos veiklos, kol mūsų šalis dega, o mūsų ateitis yra žlugdoma. Laikas yra labai svarbus ir turime taip elgtis. Škotijos vyriausybė turi pasipriešinti Vestminsteriui ir pasipriešinti bet kokiai naujai naftos ir dujų gavybai, o sąžiningą pereinamąjį laikotarpį įgyvendinti dabar.“

30 metų britas Owainas Doullas ir 28-erių airis Rory'is Townsendas buvo tarp 9 nuo pagrindinio pelotono gerokai atsiplėšusių lenktynininkų ir buvo pirmieji, kuriuos sustabdė pareigūnai, kai lenktynės buvo neutralizuotos. Po to, kai kelias buvo atlaisvintas, lenktynės buvo atnaujintos 12.15 val., t. y. vėlavo apie 55 minutes, o atsiskyrusiems dviratininkams buvo suteikta galimybė susigrąžinti savo pranašumą.

2022 m. „Tour de France“ lenktynėse vyko aplinkosauginiai protestai. Tuomet aktyvistai buvo greitai pašalinti, o vėliau sulaikyti.

Pastaruoju metu Jungtinėje Karalystėje taip pat įvyko nemažai protestų per didelius sporto renginius.

Praėjusį mėnesį Hoileike trumpam buvo nutrauktas atvirasis golfo čempionatas, o Vimbldone trys žmonės pateko į 18-ąjį kortą ir apipylė žolę oranžiniais konfeti ir dėlionės gabalėliais. Per vyrų kriketo „Ashes“ testą Lord's stadione Anglijos vartų sargas Jonny'is Bairstowas pats ėmėsi veiksmų ir pašalino protestuotoją iš stadiono. Balandį pasaulio snukerio čempionato žaidimas buvo atidėtas po to, kai vyras paleido oranžinių dažų miltelių į „Crucible“ teatrą Šefilde ir atsiklaupė ant stalo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl bankai ir toliau brangina paslaugas?