EUROLYGA 2023

Rolando Baranausko strėlė nutaikyta į Europos čempionato dešimtuką

Lietuvos paralimpinės rinktinės sportininkas Rolandas Baranauskas antradienį startuos Europos para čempionate Roterdame, Nyderlanduose. Ingos Timinskienės treniruojamo alytiškio laukia varžytuvės su geriausiais Senojo žemyno skriemulinių lankų šauliais. Nugalėtojų laukiantys prizai – apdovanojimai ir tiesioginiai bilietai į Paryžiaus vasaros paralimpines žaidynes, kurios 2024 m. vyks Prancūzijoje.

 Rolandas Baranauskas<br> Ingos Timinskienės nuotr.
 Rolandas Baranauskas<br> Ingos Timinskienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 14, 2023, 3:51 PM

Pirmadienį R.Baranauskas dalyvavo pirmoje oficialioje čempionato treniruotėje Roterdame, o antradienį stos į kovą atrankos varžybose. Jeigu šį barjerą įveikti pavyks, alytiškio laukia atkrintamosios kovos.

„Esu patenkintas savo dabartine sportine forma, jaučiuosi stabiliai ir tikiuosi parodyti neblogą rezultatą. Gerai būtų atrankoje surinkti apie 660 taškų. Kuo daugiau tuo geriau. Tai lemtų sąlyginai silpnesnius varžovus atkrintamosiose varžybose. Čia norėčiau laimėti dvi kovas ir patekti į dešimtuką, man tai būtų labai geras rezultatas. Noras yra labai didelis, o kaip bus – pamatysime“, – tikslus konkretizavo R.Baranauskas, kurio asmeninis rekordas iki šiol tarptautinėse varžybose – 665 taškai.

Alytiškio trenerė I.Timinskienė mano, kad tai Rolandui – ne riba, esą sportininkas pajėgus pridėti dar bent dešimt taškų. Alytiškis progresą pademonstravo šių metų pasaulio čempionate Čekijoje, kur įveikė pirmą atkrintamųjų varžybų etapą ir planetos pirmenybėse užėmė galutinę 33 poziciją.

Roterdame lankininkai varžysis ne tik dėl medalių, bet ir dėl bilietų į Paryžiaus paralimpines žaidynes. R.Baranausko rungčiai Europos para čempionate skiriami du paralimpiniai kelialapiai. Tiesa, į juos jau nepretenduoja sportininkai, vietas Paryžiaus žaidynėse užsitikrinę ankstesnėse varžybose.

„Žinoma, dėl tos vietos kovosime pirmiausiai šiose varžybose, bet dar lieka galimybė iškovoti kelialapį ir kitais metais vyksiančiame papildomame paralimpinės atrankos turnyre. Siejame viltis ne tik su šiomis, bet ir su kitų metų varžybomis, kad pavyks pasirodyti gerai ir savo pasiekti tikslą.

Yra šalių, kurios jau yra iškovojusios vietas paralimpinėse žaidynėse, todėl kitiems sportininkams darosi šiek tiek lengviau. Šiame čempionate yra 27 lankininkai, kovojantys dėl vietų žaidynėse. Visų norai yra dideli, o kaip gausis – žiūrėsime. Daug priklausys nuo oro sąlygų, konkurentų. Aišku, ir nuo pačio Rolando šaudymo“, – galimybes patekti į Paryžiaus žaidynes vertino I.Timinskienė.

Europos para čempionatas organizuojamas pirmą kartą, Roterdame atletai varžosi dešimtyje sporto šakų. Daugumoje jų vyksta kova ne tik dėl medalių, bet ir dėl teisės dalyvauti 2024 m. Paryžiaus žaidynėse. Planuojama, kad šis renginys taps tradicinis ir Senojo žemyno paraatletus sukvies kas ketverius metus.

„Smagu šiame renginyje dalyvauti, nes čia ne vien mūsų sporto Europos čempionatas, atletai dalyvauja daugybėje sporto šakų. Sąlygos, bazės yra labai puikios. Kol kas esame tikrai labai susižavėję viskuo“, – pirmaisiais įspūdžiais iš Europos para čempionato Roterdame dalijosi I.Timinskienė.

Nyderlanduose praėjusią savaitę startavo Lietuvos paralimpinės rinktinės dziudo imtynininkas Osvaldas Bareikis. Algio Mečkovskio auklėtinis užėmė aukštą penktą vietą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.