EUROLYGA 2023

Rusas su CSKA klubu pabandė apgauti NHL ir už tai sumokėjo – rinktinės vartininkas diskvalifikuotas

Rusijos ledo ritulio rinktinės vartininkas Ivanas Fedotovas buvo nušalintas nuo visų galimų varžybų dėl sutarties su Nacionalinės ledo ritulio lygos (NHL) klubu „Philadelphia Flyers“ sąlygų pažeidimo. 2022-ųjų olimpinių žaidynių vicečempionas, dėl kurio jau kilo pasaulinis skandalas, pasirašė sutartį su Maskvos CSKA ledo ritulio ekipa ir atsisakė pereiti į NHL komandą – po tokių žingsnių jam buvo skirtos sankcijos: keturių mėnesių diskvalifikacija.

Rusijos ledo ritulio rinktinės vartininkas Ivanas Fedotovas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Rusijos ledo ritulio rinktinės vartininkas Ivanas Fedotovas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Rusijos ledo ritulio rinktinės vartininkas Ivanas Fedotovas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Rusijos ledo ritulio rinktinės vartininkas Ivanas Fedotovas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 15, 2023, 9:11 AM

Nuobaudą savo oficialiame pranešime skyrė Tarptautinė ledo ritulio federacija (IIHF). Praėjusią vasarą I.Fedotovas, siekdamas apgauti NHL ekipą, buvo neva pašauktas į Rusijos armiją.

Nepaisant susitarimo su NHL klubu, rusų armijos sporto klubas CSKA pasirašė lygiagrečią sutartį su rinktinės vartininku ir patikino, kad NHL kontraktas po naujo pasirašymo tapo niekinis.

IIHF rusą pripažino kaltu dėl sutartinių įsipareigojimų pažeidimo. I.Fedotovas buvo pašalintas nuo nacionalinių ir tarptautinių varžybų keturiems mėnesiams – nuo ​​rugsėjo 1-osios iki gruodžio 31 dienos.

Be to, CSKA komandai uždrausta pasirašyti naujus kontraktus su ledo ritulininkais iki kitų metų rugpjūčio 10 dienos.

Po šio sprendimo olimpinis čempionas ir buvęs Rusijos sporto ministras Viačeslavas Fetisovas tiesiog patyrė pykčio priepuolį ir užpuolė IIHF.

Dukart Stanley taurės laimėtojas piktinosi, kad IIHF keturiems mėnesiams diskvalifikavo Rusijos rinktinės vartininką: „Reikia pasiųsti Tarptautinę ledo ritulio federaciją po velnių! Tegul susikiša šį savo sprendimą į vieną vietą! Debilų sprendimas. Ką mes su jais turime bendro? Esame nušalinti nuo visų varžybų. Kas jie mums tokie apskritai? Kodėl mes turime klausytis kažkokių kvailių sprendimo, nors mums jie iki lempos“.

Rusijos ledo ritulio federacijos (RHF) viceprezidentas Romanas Rotenbergas išreiškė įsitikinimą, kad pasaulio sporte jau „viskas žlugo“ be karą Ukrainoje pradėjusios Rusijos ir be šios šalies agresorės pasaulinis sportas neturi ateities.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.