EUROLYGA 2023

Ukraina dar kartą pagrasino boikotuoti Paryžiaus olimpines žaidynes

Ukraina dar kartą pagrasino boikotuoti 2024 m. olimpines žaidynes Paryžiuje, jei jose dalyvaus Rusijos ir Baltarusijos sportininkai.

Siūlome neliesti Rusijoms sportininkams olimpiadoje varžytis net ir po neutralia vėliava.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Siūlome neliesti Rusijoms sportininkams olimpiadoje varžytis net ir po neutralia vėliava.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

R.Strimaitytė

Aug 15, 2023, 6:14 PM

„Ukrainiečių krauju susitepusios šalys negali dalyvauti olimpinėse žaidynėse“, – rašė vyriausybės vadovas Denysas Šmyhalis „Telegram“ tinkle. Dar 35 šalys pasirengusios prisijungti prie boikoto už „sąžiningą sportą“, pridūrė jis, tačiau valstybių neįvardijo.

Premjeras pabrėžė, kad iš Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) tikisi „teisingo sprendimo“, o tai reiškia – Rusijos pašalinimo.

Ukrainos Nacionalinis olimpinis Komitetas (NOK), anot pranešimo, kol kas galutinio sprendimo nėra priėmęs. Šiuo metu ukrainiečiai varžybose dalyvauja tik tuomet, jei rusai ir baltarusiai jose varžosi kaip individualūs sportininkai su neutralia vėliava. Ar tai būtų priimtinas variantas olimpiadai, nebuvo pasakyta. IOC dėl to dar nenusprendė, tačiau Rusijos ir Baltarusijos nacionalinių olimpinių komitetų oficialiai į žaidynes nepakvietė.

Ukrainos sporto ministras Wadymas Hutzajtas, kuris kartu yra NOK prezidentas, jau sausį pagrasino boikotuoti olimpiadą, jei joje dalyvaus rusų ir baltarusių atletai. Ukraina daugiau kaip 17 mėnesių priešinasi Rusijos invazijai, kuri buvo pradėta ir iš Baltarusijos teritorijos.

Paryžiaus olimpinės žaidynės vyks 2024 m. liepos 26-rugpjūčio 11 dienomis.

Ukraina Tokijo vasaros olimpinėse žaidynės prieš dvejus metus iškovojo 19 medalių, įskaitant vieną aukso, ir medalių lentelėje užėmė 44 vietą.

Rusijos sportininkai su 71 medaliu, įskaitant 20 aukso, tapo penkta stipriausia komanda. Jau tada Rusija dėl valstybinio dopingo skandalo negalėjo varžytis su savo vėliava. Rusai dalyvavo kaip Rusijos olimpinio komiteto atstovai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.