EUROLYGA 2023

Europos para čempionato šaudykloje viską lems kova su savimi

Lietuvos paralimpinės rinktinės šaulė Raimeda Bučinskytė jau šį šeštadienį startuos Europos para čempionate Roterdame. Šiaulietei tai bus vienas pagrindinių startų šį sezoną, nes šaudykloje spręsis ir medalių, ir kelialapių į kitų metų Paryžiaus vasaros paralimpines žaidynes likimas. R. Bučinskytė tiki, jog gali Roterdame kovoti dėl aukštų pozicijų, jeigu tik pademonstruos visą meistriškumą.

 Raimeda Bučinskytė<br>Tarptautinio paralimpinio komiteto nuotr.
 Raimeda Bučinskytė<br>Tarptautinio paralimpinio komiteto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 16, 2023, 1:18 PM

„Pasirengimo laikotarpiu izoliavausi nuo viso pasaulio, su niekuo nebendravau, nesidomėjau jokiomis problemomis ir nesekiau naujienų. Stengiausi būti savotiškame vakuume ir kaip mantrą kartojau šaudymo technikos elementus. Nuolat save raminu, kad viską moku ir žinau. Sakau sau, kad tiesiog viską turiu padaryti kaip reikia ir tada viskas bus gerai“, – starto išvakarėse pasakojo R. Bučinskytė.

Geriausia 2022 m. Lietuvos paralimpietė buvo netoli apdovanojimo praėjusių metų Europos čempionate, kur užėmė aukštą penktą vietą. Tada šiaulietė šaudymo iš 10 metrų pneumatiniu pistoletu varžybose ne tik pateko į finalą, bet ir kurį laiką jame pirmavo, tačiau dėl kelių klaidų pozicijos neišsaugojo.

Pasak R. Bučinskytės, pernai Norvegijoje jai nepavyko susitvarkyti su jauduliu, to ji sieks išvengti šiemet.

„Pagrindinis tikslas yra patekti į finalą. Šaudyme didžiausias konkurentas esi pats sau. Viskas priklausys nuo to, kaip pavyks susitvarkyti su savo emocijomis. Jeigu aš išlaikysiu ramią širdį ir šaltą protą, tada gerai ir pasirodysiu. Lygiai tas pats galioja kitoms sportininkėms. Bet aš negaliu žiūrėti į varžoves, turiu sutelkti dėmesį tik į save. Jeigu sugebėsiu viską suvaldyti, tai finalas turi būti. O finalai tokie neprognozuojami, nes kiekvienas šūvis yra lemtingas“, – svarbiausius būsimo pasirodymo akcentus dėliojo šaulė.

R. Bučinskytės rungtyje kelialapis į 2024 m. Paryžiaus vasaros paralimpines žaidynes Roterdame atiteks tik vienai sportininkei. Kita galimybė prasibrauti į paralimpinį Paryžių bus šių metų pasaulio čempionate Peru sostinėje Limoje, o taip pat kitų metų pasaulio taurės varžybose.

Dukart pasaulio taurės sidabrą per savo karjerą iškovojusi R. Bučinskytė sako jaučianti, kad subrendo demonstruoti aukščiausius rezultatus ir atstovauti Lietuvai paralimpinėse žaidynėse.

„Bet kuris sportininkas aukščiausio meistriškumo turi siekti net apie dešimt metų. Prisiminkime Rūtą Meilutytę, kuri laimėjo olimpinį auksą būdama penkiolikos. Bet dažnai pamirštame, kiek metų iki tos pergalės ji treniravosi ir dirbo. Ta ledkalnio apačia yra labai svarbi, bet kartu ir nematoma. Aš šaudymo sporte esu jau beveik dešimt metų ir jaučiu, kad įgavau tai, ko reikia pergalėms“, – svarstė šaulė.

Europos para čempionatas organizuojamas pirmą kartą, Roterdame atletai varžosi dešimtyje sporto šakų. Daugumoje jų vyksta kova ne tik dėl medalių, bet ir dėl teisės dalyvauti 2024 m. Paryžiaus žaidynėse. Planuojama, kad šis renginys taps tradicinis ir Senojo žemyno paraatletus sukvies kas ketverius metus.

Roterdame jau startavo Lietuvos paralimpinės rinktinės dziudo imtynininkas Osvaldas Bareikis, kuris čia užėmė aukštą penktą vietą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.