EUROLYGA 2023

Burlentininkai R. Jasiūnas ir J. Bernotas pasaulio čempionate tęsia kovą dėl olimpinio kelialapio

Po ilgo laukimo ant kranto ir vos vienų slalomo rungties lenktynių pasaulio čempionate IQFOIL burlentininkai Rytis Jasiūnas ir Juozas Bernotas išsikovojo vietą auksiniame laivyne ir toliau tęs kovą dėl olimpinio kelialapio Lietuvai. Kiti Lietuvos atstovai šiame pasaulio čempionate pasirodymą tęs sidabriniuose laivynuose ir lauks kitų progų iškovoti teisę atstovauti Lietuvai Paryžiaus olimpinėse žaidynėse.

 Juozas Bernotas<br> V.Dranginio nuotr.
 Juozas Bernotas<br> V.Dranginio nuotr.
 Juozas Bernotas<br> V.Dranginio nuotr.
 Juozas Bernotas<br> V.Dranginio nuotr.
 Rytis Jasiūnas<br> V.Dranginio nuotr.
 Rytis Jasiūnas<br> V.Dranginio nuotr.
 Rytis Jasiūnas<br> V.Dranginio nuotr.
 Rytis Jasiūnas<br> V.Dranginio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Aug 17, 2023, 11:42 AM, atnaujinta Aug 17, 2023, 1:34 PM

„Šiandien ilgai laukėm ant kranto, po to ilgai laukėm ant vandens, kol galiausiai vėjas atėjo ir suplaukėm vienas slalomo lenktynes. Prie starto, kaip visada vyko labai agresyvi kova – jaučiau, kad link starto linijos einu tikrai agresyviai, kad startuočiau lygiai su starto signalu ir man parsirodė, kad aplink esantys konkurentai, kurie buvo išlindę pirmiau manęs, padarė išankstinį startą, tačiau tai nebuvo fiksuota. Deja, mane tai „palaidojo“ nešvariam jų vėjyje. Distancijoje pavyko aplenkti kelis konkurentus, tačiau tų lenktynių rezultatu nesu patenkintas“, – po finišo dalinosi Rytis Jasiūnas, kuris šiuo metu užima 31 poziciją tarp 93 dalyvių.

Nepaisant to, tiek jis, tiek 41 pozicijoje esantis Juozas Bernotas išsikovojo vietas auksiniame laivyne ir varžybas pasaulio čempionate tęs tarp stipriausių buriuotojų bei turės šansą toliau kovoti dėl kelialapio į olimpines žaidynes.

Lietuvos atstovė ILCA 6 jachtų klasėje, Viktorija Andrulytė, šiame pasaulio čempionate liko sidabriniame laivyne. Tiesa, pasak jos, teisėjai paskubėjo vykdyti finalines lenktynes vos įvykdžius minimalų kvalifikacinių lenktynių skaičių, nes dar dvi papildomos kvalifikacinės lenktynės galėjo suteikti šansą daliai sportininkų iškopti į auksinį laivyną. Dėl tokio sprendimo Lietuvos sportininkė net buvo padavusi protestą, tačiau jis patenkintas nebuvo.

„Teisėjai priėmė tokį sprendimą, remdamiesi tuo, kad vėjo prognozė nėra palanki. Tačiau šiandien to vėjo irgi neturėjo būti, bet pučia. Kalbant apie kvalifikacijos iššūkius – aš tiesiog atsidurdavau ten, kur man nurimdavo vėjas. Su srovėm man didelio iššūkio nebuvo, buvau jas išsinagrinėjus. Galbūt šiek tiek pritrūko daugiau pasitreniruoti vietinėmis sąlygomis“, – mintis dėstė sportininkė.

Pasak jos, dėl taip susiklosčiusios padėties ji nepergyvena, nes priešaky – dar bent trys šansai iškovoti olimpinį kelialapį. Šiuo metu V. Andrulytė užima 72 vietą tarp 110 dalyvių.

ILCA 7 jachtų klasės atstovai Vėjas Strelčiūnas ir Radvilas Janulionis kovą taip pat tęsia sidabriniame laivyne. Šiems sportininkams tai – pirmos tokio masto varžybas, tad jų pagrindinis tikslas – kaupti patirtį ateities kovoms. Šiuo metu V. Strelčiūnas užima 90 poziciją tarp 138 dalyvių, o R. Janulionis – 120.

Anksčiausiai čempionatą pradėję 470 jachtų klasės atstovai Daumantė Petraitytė ir Jurgis Jurgelionis savo pasirodymą jame jau baigė užimdami 64 poziciją tarp 64 komandų. Šiems sportininkams šis pasaulio čempionatas taip pat buvo pirmasis tokios masto startas ir patirties sėmimosi proga. Šiandien šioje olimpinėje klasėje kova tęsis Medalių lenktynėse, kur startuos tik dešimt geriausiai pasirodžiusių įgulų.

Formula Kite klasėje Lietuvai atstovaujantis Tomas Juška tarp 84 dalyvių užima 84 vietą.

Olimpinių klasių pasaulio čempionatas, vykstantis rugpjūčio 11–20 d., šiemet yra ir pirmoji proga sportininkams iškvoti kelialapius į 2024 metų Paryžiaus žaidynes. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.