EUROLYGA 2023

Priekaištų sąlygoms turėjęs A. Gudžius liūdnai atsiduso dėl neišnaudoto istorinio momento Specialiai lrytas.lt, Budapeštas

„Andrių Gudžių ir Mykolą Alekną“, – paklaustas, ką pamatysime pirmadienį atsakė į disko metimo varžybų finalą pasaulio pirmenybėse prasibrovęs A.Gudžius. Šeštadienį jis Budapešte vykusių atrankinių kovų bendroje įskaitoje užėmė šeštąją vietą.

A.Gudžius.<br>A.Pliadžio nuotr.
A.Gudžius.<br>A.Pliadžio nuotr.
A.Gudžius.<br>A.Pliadžio nuotr.
A.Gudžius.<br>A.Pliadžio nuotr.
A.Gudžius.<br>A.Pliadžio nuotr.
A.Gudžius.<br>A.Pliadžio nuotr.
A.Gudžius.<br>A.Pliadžio nuotr.
A.Gudžius.<br>A.Pliadžio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Specialiai lrytas.lt, Budapeštas (Vengrija)

Aug 19, 2023, 11:14 PM, atnaujinta Aug 20, 2023, 11:15 AM

32-ejų kaunietis diską geriausiu bandymu nusviedė 65,50 metro.

Po atrankinių varžybų ir iškovoto bilieto į finalą A.Gudžius džiaugėsi pasiektu rezultatu, bet turėjo priekaištų kovų sąlygoms.

„Šiandienos darbai nudirbti, tikslai įgyvendinti, į finalą patekta – sąlygos tikrai sudėtingos, matėte visų sportininkų rezultatus, bet tas branduolys geriausių sportininkų vis tiek susitvarko su tokiomis sąlygomis, gal ir ne aukščiausiame lygmenyje, bet tuos tikslus įgyvendino visi. Apgalvosime, kokius reikia pakeitimus padaryti, adaptuotis ir pradėsime ruoštis kovai dėl medalių“, – pasakojo jis.

Ką reikės pakeisti pačio atliekamuose metimuose, A.Gudžius neatskleidė, bet jis plačiau pasamprotavo apie sunkias sąlygas, į kurias susidėjo ne tik karštas oras Vengrijos sostinėje.

„Sektorius ganėtinai įdomus. Labai sunku „ant jo įdėti jėgos“ tiek, kiek norėtųsi. Dar ir valandos – 21 val. pradėjome. Kai tu gauni terpę, kuri tau nėra tinkama, o tavo ritmas sako – eik į lovą ilsėtis, tai pakankamai sudėtinga, bet čia susirinko visi geriausi pasaulyje. Apie 8 sportininkai finale gali kovoti dėl medalių“, – pridūrė A.Gudžius.

Šiemet pasaulio lengvosios atletikos čempionate disko metimo varžybose dalyvavo net trys sportininkai iš Lietuvos – A.Gudžius bei broliai Mykolas ir Martynas Aleknos.

Bilietus į pirmadienį vyksiantį finalą iškovojo du iš trijų – A.Gudžius bei Mykolas Alekna (antras geriausias atrankos rezultatas 66,04 metro).

Be finalo liko pirmenybėse debiutavęs 22-ejų Martynas Alekna. Jis bendroje įskaitoje užėmė 21-ąją vietą (62,57 metro).

„Gaila, kad nepateko, gaila, kad nesukursime istorinio momento – trys lietuviai finale. Bet tai buvo puikus apšilimas. Labai geras rezultatas, kitais metais olimpiada, puikus apšilimas, sunkesnių sąlygų trūktų, tik jei būtų lietus. Tai, kaip jis sudalyvavo, tai 9 iš 10“, – Mykolu Alekna pasidžiaugė A.Gudžius.

Pasaulio lengvosios čempionato disko metimo rungties finalas vyks pirmadienį, 21 val. 30 min. Lietuvos laiku. Jame dalyvaus 12 geriausią rezultatą atrankoje užfiksavusių sportininkų.

Likusių lietuvių pasirodymų laiką pasaulio lengvosios atletikos čempionate galite rasti čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.