EUROLYGA 2023

Rezultatu patenkintas Mykolas Alekna su nekantrumu laukia pirmadienio: „Tikiuosi medalio“ Specialiai lrytas.lt, Budapeštas

Ramus veidas, užtikrinti metimai ir solidus rezultatas – Mykolas Alekna Vengrijoje vykstančiame pasaulio lengvosios atletikos čempionate prisistatė užfiksuodamas antrą geriausią pirmosios atrankos grupės rezultatą.

Mykolas Alekna.<br>A.Pliadžio nuotr.
Mykolas Alekna.<br>A.Pliadžio nuotr.
Mykolas Alekna.<br>A.Pliadžio nuotr.
Mykolas Alekna.<br>A.Pliadžio nuotr.
Martynas Alekna.<br>A.Pliadžio nuotr.
Martynas Alekna.<br>A.Pliadžio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Specialiai lrytas.lt, Budapeštas (Vengrija)

2023-08-19 22:01, atnaujinta 2023-08-19 23:33

20-metis lietuvis diską geriausiu bandymu nusviedė 66,04 metro. Šis rezultatas turėtų garantuoti jam vietą pirmadienį vyksiančiame finale.

„Puikios sąlygos, viskas puiku, rezultatu esu patenkintas, jo turėtų užtekti finalui, matysime, kaip pasiseks pirmadienį.

66 metrai tikrai yra daugiau, nei užtenka finalui. Tas spaudimas šiek tiek truputį duoda atrankos etape, bet viskas gerai“, – po atrankos etapo šyptelėjo M.Alekna.

Budapešte vykstančiame pasaulio lengvosios atletikos čempionate disko metikams finalą garantuojantis normatyvas yra 66,5 metro.

Pirmoje atrankos grupėje nė vienam iš 18 dalyvių nepavyko pasiekti šio rezultato. Sėkmingiausiai joje pasirodė švedas Danielis Sthalis (66,25 metro).

Pasak M.Aleknos, neįvykdytam tiesioginiam normatyvui įtakos turėjo ir didelis dalyvių skaičius.

„Daug kas susidėjo, galbūt net tas laukimas prisidėjo. Nes 18 dalyvių, reikėjo laukti apie 20 minučių, tai išmušė iš vėžių, esu pratęs mesti kas 5–8 minutes. Tas gal truputį pakeitė rezultatą“, – pridūrė legendinio Virgilijaus Aleknos sūnus.

Dukart olimpinis čempionas Budapešto stadione stebėjo ne tik Martyno, bet ir vyresnio jo brolio Mykolo pasirodymą.

Planetos pirmenybėse debiutavęs 22-ejų Martynas Alekna diską geriausiu bandymu nusviedė 62,57 metro ir pirmoje grupėje užėmė 10-ąją vietą.

Varžybų metu broliai palaikė ryšį ir dalinosi paramos žodžiais.

„Vienas kitą pamotyvavome. Sakiau susikaupti, padaryti metimą. Jis mane taip pat pamotyvavo, buvo labai smagu dalyvauti su broliu. Eini į stadioną, žinai, kad visa šeima yra stadione, tėvai žiūri, palaiko, fantastiškas jausmas.

Rezultatas brolio geras. Jis turėjo sunkų sezoną, neišvengė traumų. Tikrai palaikau brolį ir šis rezultatas pirmam čempionatui tikrai geras“, – pridūrė jis.

Mykolas Alekna praktiškai garantavo sau vietą į pirmadienį vyksiantį finalą – į jį prasibraus 12 geriausių abiejų atrankos grupių lengvaatlečių. Ko iš lietuvio laukti finale?

„Kovosiu iki galo. Tikiu, kad visa Lietuva palaiko, turiu didelį palaikymą, tikiuosi medalio, tikiuosi kuo aukštesnės vietos“, – pasakojo M.Alekna.

Kiek vėliau startuosiančiame antrosios atrankos grupės kovoje bilieto į finalą sieks ir trečiasis Lietuvos garbę ginsiantys disko metikas Andrius Gudžius.

„Palinkėjimas būtų patekti į finalą ir jame tada dalyvautume kartu. Tikiuosi, kad pateks ir brolis, bet jo šansai truputį mažesni“, – palinkėjimą tautiečiui turėjo M.Alekna.

Likusių lietuvių pasirodymų laiką pasaulio lengvosios atletikos čempionate galite rasti čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.