EUROLYGA 2023

Dviratininkė Katažina Sosna – „Spar Swiss Epic“ prizininkė

Lietuvos kalnų dviračių maratono čempionė Katažina Sosna ir šveicarė Irina Lützelschwab („Torpado – Bulls“) tapo Šveicarijos Alpėse vykusių vienų sunkiausių kalnų dviračių lenktynių Europoje „Spar Swiss Epic“ (UCI I kategorija) prizininkėmis. Lietuvos ir Šveicarijos dviratininkių duetas iškovojo antrą vietą. Už tai joms atiteko po 120 pasaulio MTB maratono reitingo taškų ir 500 eurų premija.

 Prizininkių pakyla<br> Organizatorių nuotr.
 Prizininkių pakyla<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 20, 2023, 1:39 PM

Nugalėjo Vera Looser iš Namibijos ir Kim Le Court iš Mauritanijos. K.Sosna ir I.Lützelschwab nuo nugalėtojų atsiliko 42 min. 7 sek. Trečią vietą užėmė kolumbietė Monica Calderon ir olandė Tessa Kortekaas (+1:43.27).

Paskutiniame, penktajame, etape šeštadienį K.Sosna ir I.Lützelschwab užėmė antrą vietą. Nugalėjo V.Looser ir K.Le Court. Jos 59 km trasą, kurios bendras pakilimas – 2150 m, įveikė per 3 val. 8 min. 2 sek. Katažina ir Irina nuo jų atsiliko 6 min. 33 sek.

Lietuvos ir Šveicarijos dviratininkės laimėjo ketvirtąjį etapą, o pirmajame, antrajame ir trečiajame etapuose buvo trečios. Už prizines vietas etapuose joms atiteko 650 eurų.

Vyrų įskaitoje Lietuvos MTB maratono čempionas Eimantas Gudiškis ir Justinas Biekša („Colibri Cycling“) užėmė 16-ą vietą. Už tai jiems atiteko po 24 pasaulio MTB maratono reitingo taškų.

Nugalėjo čekas Martin Stošek ir šveicaras Marc Stutzman. Lietuviai nuo jų atsiliko 2 val. 16 min. 15 sek.

Penktajame etape E.Gudiškis ir J.Biekša užėmė 18-ą vietą. Nugalėjo M.Stošek ir M.Stutzmann – 2 val. 28 min. 22 sek. Lietuviai nuo jų atsiliko 22 min. 6 sek.

UCI moterų grupėje startavo 10, o UCI vyrų grupėje – 31 komanda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: nusipelniusių Lietuvos medikų apdovanojimai 2024