EUROLYGA 2023

12-asis Vilniaus sporto festivalis – su dar neregėtomis naujovėmis ir pripažintais kino filmais

Rugsėjo 1–3 dienomis Lukiškių aikštėje bei Baltojo tilto sporto aikštyne vėl sklis sporto dvasia. Rudenį 700-ąjį gimtadienį minintis Vilnius pasitiks su tradiciniu, jau 12-uoju, Vilniaus sporto festivaliu.

 Vilniaus sporto festivalyje laukia naujovės<br> Augusto Didžgalvio nuotr.
 Vilniaus sporto festivalyje laukia naujovės<br> Augusto Didžgalvio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-08-22 09:41

Dešimtys skirtingų organizacijų, sporto klubų, aktyvaus judėjimo iniciatyvų sieks sudominti vilniečius savo veiklomis, vyks net penkių sporto šakų turnyrai, o visą festivalį vainikuos pernai užgimusi sporto kino tradicija – „Kino pavasaris“ pačiame sostinės centre žiūrovams dovanos net keturis didelio pripažinimo susilaukusius sportui itin artimus filmus.

„Ilgaamžes tradicijas turintis Vilniaus sporto festivalis grįžta ir šiemet džiuginti miestiečius savo sportinių veiklų įvairove: nuo gimnastikos iki kovos menų. Kasmet čia dalyvauja daugybė organizacijų, tarp kurių – ir stipriausios bei geriausios miesto sporto mokyklos ir įstaigos. Kviečiu aktyvius vilniečius įsitraukti ir savo laisvalaikį Vilniuje leisti sportiškai ir aktyviai“, – sakė Vilniaus meras Valdas Benkunskas.

Jau pirmąją rudens dieną po oficialaus sporto festivalio atidarymo vyks Lietuvos gatvės gimnastikos čempionatas. Efektingi pasirodymai visada pritraukia dideles žiūrovų minias, o sportininkų emocijos bei noras nugalėti tiesiog nepalieka abejingų. Pirmąjį festivalio vakarą trankiai uždarys zumba vakarėlis su aistringa „Loud & Fit“ komanda.

Verta pažymėti, kad šis artėjantis festivalis pasižymės naujovių gausa. Rugsėjo 2-ąją Lukiškių aikštėje bus galima susipažinti bei išbandyti „Hyrox“ sportą. Tai sporto šaka, apjungianti bėgimą su įvairiais fiziniais pratimais. Visi norintys galės išmėginti sutrumpintą varžybų versiją.

Taip pat bus surengtos tikriausiai nedaug kam dar matytos fitneso modelių pritūpimų su štanga varžybos. Po jų – parodomoji kultūristų programa. Antrojo festivalio vakaro kulminacija – tradicinės tarptautinės „Ironvytas Bench Press“ štangos spaudimo varžybos.

Tuo tarpu Baltojo tilto sporto aikštyne vyks „White Bridge Games“ ir 3x3 krepšinio turnyras „Vilnius visiems“.

Rugsėjo 3-iąją Lukiškių aikštėje vyks pirmasis Lietuvos funkcinio fitneso komandinis čempionatas, todėl būtent Vilniaus sporto festivalio metu paaiškės šalies čempionai.

Pirmą kartą šiame festivalyje bus galima susipažinti su „Rush Athletics“ šokinėjimo virvute ypatybėmis. Šio sporto profesionalas Justas Žukauskas ir pats pademonstruos šokinėjimą atliekant sudėtingus triukus, ir galės papasakoti apie šio kardio pratimo teikiamas naudas.

„Susidomėjimas šokinėjimu virvute atsirado iš tokių matytų filmų kaip „Rokis“ arba „Mohamedas Ali“. Taip pat prisidėjo matyti pasaulinio lygio boksininkų „Youtube“ klipai, kuriuose jie treniruojasi ir šokinėja su šokdyne. Mike‘as Tysonas, Floydas Mayweatheris ir kiti tuo užsiima profesionaliai“, – pasakoja J.Žukauskas.

Prasidėjus karantinui, J.Žukauskas ėmėsi ieškoti alternatyvų sporto klubams ir taip jis internete atrado „Rush Athletics“.

„Pirmą kartą pamačiau žmogų, kuris taip detaliai moko atlikti sudėtingus boksininkų judesius su šokdyne. Įsigijau pirmąją šokdynę ir taip prasidėjo mano kelionė“, – šypsojosi J.Žukauskas.

„Rush Atletics“ yra įkūręs vieną didžiausių šokinėjimo virvute bendruomenių pasaulyje. Šią bendruomenę bus mėginama auginti ir Lietuvoje.

„Lietuvoje ir tuo pačiu Vilniaus sporto festivalyje noriu dalintis šia idėja su kitais žmonėmis. Smagu matyti, kad šokinėtojų Lietuvoje atsiranda vis daugiau. Tą pastebiu tiesiog socialiniuose tinkluose. Bendruomenė Lietuvoje jau auga, nors ir labai mažais žingsneliais. Dar vienas mano lūkestis – vieną dieną sukurti pradžiamokslį lietuvių kalba, kuriame mokinčiau kaip šokinėti virvute. Tik šis tikslas atrodo dar gana tolimas“, – šypsojosi J.Žukauskas.

Savo stendą festivalyje turės tradicinio ekstremalaus bėgimo su kliūtimis „Alfa Run“ organizatoriai. Kiekvienas norintis galės įveikti simbolinę ekstremalaus bėgimo trasą susipažinimui. Taip pat festivalio dalyviai gaus nuolaidas į rugsėjo 16 dieną vyksiančią ekstremalaus bėgimo šventę.

Šį bėgimą rengia „Alfa centras“ bendruomenė, o kiekvienas dalyvis, įsigydamas bilietą, prisideda prie centro vykdomos veiklos – pagalbos alkoholizmu ir narkomanija sergantiems asmenims.

Tuo tarpu „Kino pavasaris“ dideliame ekrane Baltojo tilto sporto aikštyne rodys šiuos filmus – „Prakaituok!“ (rež. Magnusas van Hornas), „Programa“ (rež. Stephenas Frearsas), „Rūta“ (rež. Ronaldas Buožis ir Rokas Darulis) bei „Rose Namajunas. Aš esu čempionė“ (rež. Marius A.Markevičius).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.