EUROLYGA 2023

Lietuvos kurtieji lengvaatlečiai Europoje iškovojo dar tris medalius

Europos kurčiųjų lengvosios atletikos čempionato, vykstančio Lenkijoje, antroji diena buvo įspūdinga Lietuvos sportininkams.

Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 22, 2023, 10:17 PM

Paskutinę akimirką aplenkęs dideles ambicijas puoselėjusį šeimininką ir pasiekęs pirmenybių rekordą, Europos čempiono titulą iškovojo rutulio stūmikas Vytenis Ivaškevičius. Paskutiniu bandymu pasiuntęs rutulį 17 m 53 cm mūsų didvyris vos 5 cm aplenkė Oskarą Kokoszewskį, kuris prieš tai, kai po penkto stūmimo tapo lyderiu, surengė džiaugsmo šėlsmą.

Šauniai kovojęs antrasis Lietuvos rutulininkas – Šarūnas Zdanavičius iškovojo bronzos medalį, įrankį numetęs 15 m 70 cm. Tai pirmasis jaunojo lietuvio trofėjus tarptautinėse arenose.

Viltis pateisino Lenkijoje pasirodęs Lietuvos rinktinės debiutantas Paulius Jūdvytis. Nors ir neišvengė jaudulio (vos vienas įskaitinis bandymas – 37 m 61 cm), kūjo metimo rungtyje jis užėmė trečiąją vietą ir į Vilnių grįš su bronzos medaliu.

Per dvi dienas Lietuvos lengvaatlečiai iškovojo 4 medalius – po 2 aukso ir bronzos.

„Prieš išvykstant į Ščeciną apie tokį rezultatą galima buvo tik svajoti, – šypsojosi Lietuvos kurčiųjų sporto komiteto prezidentas Edvinas Kriūnas. – Dar Lenkijoje rungtyniaus bėgikas Edvinas Vaičiulis ir rutulio stūmikė Greta Šlevinskytė. Tikiuosi, kad ir šie jaunuoliai nudžiugins aukštomis vietomis.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.