EUROLYGA 2023

​Julija Stoliarenko – pasaulio graplingo čempionato bronzos medalio laimėtoja

Varšuvoje (Lenkija) finišavusiame UWW pasaulio graplingo čempionate bronzos medalį iškovojo Julija Stoliarenko!

 J.Stoliarenko
 J.Stoliarenko
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 25, 2023, 3:26 PM

Mūsų šalies atletė moterų graplingo Gi (su kimono) rungties svorio kategorijoje iki 64 kilogramų įveikė tris varžoves, tačiau pagal papildomus kriterijus nusileido čempionato šeimininkei Lenkijos imtynininkei.

Julija kvalifikacinėje imtyje įveikė Izraelio sportininkę Naomi Marią McGowan, o kitame etape nugalėjo italę Benedettą Mancą.

Kovoje dėl patekimo į finalą Julija Stoliarenko lygioje kovoje nusileido lenkei Sandrai Judytai Pniak.

Mažajame finale Julija pranoko Floriką Luchych iš Ukrainos ir pasidabino čempionato bronziniu apdovanojimu.

„Išskirčiau kovą dėl trečios vietos. Julija nusiteikė užbaigti kovą skausmingu veiksmu – rankos laužimu. Pasirinkus pasyvią padėtį parteryje Julija prarado 4 taškus, tačiau nuo pirmų sekundžių ėmėsi aktyvių veiksmų. Varžovei pavyko kelis kartus išsisukti nuo laužimo, tačiau Julija išlygino rezultatą. Visgi, lenkė ištvėrė skausmą ir nepasidavė. Galima sakyti, kad Julija, skubotu sprendimu nerti į parterį, padovanojo lenkaitei medalį, – atkaklią dvikovą komentavo delegacijos vadovas Gintas Vileita. – Manau jai buvo gera treniruotė su kitų stilių varžovėmis ir puiki kaikurių kombinacijų patikra ruošiantis ateities kovoms“.

Graplingo NoGi (be kimono) stiliaus turnyre J.Stoliarenko užėmė penktą vietą. Ji kvalifikacijoje įveikė amerikietę Emily Grace Hauser, bet ketvirtfinalyje neprilygo vėliau į finalą kelią prasiskynusiai ir tokiu būdu į „paguodą“ Juliją prastūmusiai izraelietei Meshy Rosenfeld.

Paguodos turnyre Julija nugalėjo lenkę Joanną Zabulewicz, o imtyje dėl bronzos nusileido kanadietei Janinei Mutton iš Kanados.

Primename, kad pirmomis čempionato dienomis du medalius iškovojo Emilijus Kaganovičius (69 kg). Vilnietis triumfavo graplingo NoGi jaunių (U17) turnyre, o Gi stiliaus graplingo varžybose užėmė trečią vietą.

Kitų mūsų šalies imtynininkų rezultatai kuklesni.

Svoryje iki 92 kilogramų Danielius Grėbliūnas (NoGi) užėmė 10 vietą, o Mantas Daublys (NoGi) liko septynioliktas.

Dovydas Zubavičius (100 kg; Gi) užėmė 18 vietą.

Jaunių graplingo turnyre Karolis Januškevičius (63 kg; Gi) tenkinosi dešimta vieta.

Čempionate stebėjau daug kvapą gniaužiančių, emocingų dvikovų. Tai gera varžybų pusė. Tačiau, nepaisant gan aukšto dalyvių pasiruošimo lygį, čempionate dalyvavusiems treneriams ir specialistams akis badė organizaciniai nesklandumai.

„Akivaizdu, kad graplingui Tarptautinė imtynių federacija UWW) skiria per menką dėmesį. Pirmiausia nemalonų prieskonį paliko teisėjavimo lygis. Žinoma, kad olimpinių imtynių rungčių teisėjams yra organizuojami kvalifikacijos tobulinimo kursai, tuo tarpu graplingas šioje srityje yra pamirštas, – kritiką tarptautinei organizacijai žėrė G.Vileita. – Nekokybiškas teisėjavimas sujaukia varžybų sistemą. Lieka nepatenkinti nei atletai, nei žiūrovai. Sutarėm, kad visas pastabas išsakysime UWW ir kartu su Tarptautine imtynių federacija mielai prisidėsime prie teigiamų pokyčių“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.