EUROLYGA 2023

Chaosu virtusiame „Formulės 1“ etape ir vėl nepralenkiamas buvo M. Verstappenas, S. Perezas neteko trečios vietos

Po vasaros atostogų pratęstos šio sezono „Formulės 1“ lenktynės. Sekmadienį Nyderlanduose buvo surengtos lietaus gausa ir chaosu pasižymėjusios 13-osios šių metų varžybos.

 M.Verstappenas laimėjo devintąjį etapą iš eilės.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 M.Verstappenas laimėjo devintąjį etapą iš eilės.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 27, 2023, 7:35 PM

Permainingomis oro sąlygomis pasižymėjusį Olandijos GP etapą laimėjo „Red Bull“ pilotas Maxas Verstappenas. Tai buvo vienuoliktoji sportininko pergalė šiame sezone. Antroje vietoje finišavo ispanas Fernando Alonso su „Aston Martin“ bolidu, trečias – Pierre'as Gasly iš „Alpine“ komandos.

Zandvoorte „Red Bull“ lyderis iškovojo 9-ąją pergalę iš eilės ir taip pakartojo vokiečio Sebastiano Vettelio bei italo Alberto Ascari visų laikų rekordą.

Lenktynių startas įvyko sausoje trasoje, bet vos tik lenktynininkai pravažiavo pirmąjį ratą, pradėjo lyti ir bolidai suko į boksus keistis padangų.

Kai lietus praėjo, sportininkai ir vėl keitė padangas, bet likus iki finišo 10 ratų iš dangaus pradėjo kristi dideli lietaus lašai ir prasidėjo dar galingesnis lietus. Ir vėl komandos keitė ratus, o galiausiai varžybų rengėjai nutarė stabdyti lenktynes pusvalandžiui.

Pratęsus lenktynes F.Alonso dar mėgino atakuoti M.Verstappeną, bet olandas nesunkiai atsilaikė ir šventė pergalė, o ispanas atvažiavo antras. Trečiasis buvo S.Perezas, tačiau sportininkas sužinojo, kad gavo 5 sek. baudą už per didelį greitį boksų zonoje.

Už jo važiavęs prancūzas Pierre‘ą Gasly atsiliko mažiau nei 5 sek. – sportininkus skyrė 3 sek., todėl trečioji vieta atiteko „Alpine“ pilotui.

Po šio etapo M.Verstappenas jau turi 339 taškus ir pilotų įskaitoje solidžiai lenkia tiek S.Perezą (201), tiek ir  F.Alonso (168).

Konstruktorių įskaitos „Red Bull“ turi 540 taškų, „Mercedes“ – 255, o „Aston Martin“ – 215 taškų.

14-osios sezono lenktynės – Italijos GP – vyks rugsėjo 3 d. Moncos miesto trasoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.