EUROLYGA 2023

Europos jaunimo irklavimo čempionate – keturviečių medaliai

„Su keturvietės merginomis dirbome nuo pavasario. Entuziazmo ir tikėjimo buvo labai daug. Sezonas sunkus, buvo įvairiausių akimirkų, tačiau Europos jaunimo čempionate norėjome išpildyti tai, ko nepavyko padaryti pasaulio čempionate“, – sakė Europos jaunimo (U23) irklavimo čempionate aukso medalius iškovojusios merginų porinės keturvietės įgulos yrinininkė Raminta Morkūnaitė.

Merginos iškovojo medalius.<br>Pranešimo spaudai nuotr.
Merginos iškovojo medalius.<br>Pranešimo spaudai nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 28, 2023, 12:21 PM

Krefelde (Vokietija) vykusių pirmenybių finale Lietuvos merginų porinė keturvietė – R. Morkūnaitė, Saulė Kryževičiūtė, Ūla Jonušaitė ir Ugnė Juzėnaitė – trasą įveikė per 6 min. 36,95 sek. bei aplenkė Lenkijos ir Didžiosios Britanijos komandas.

„Gal ir nebuvo daug komandų, bet norėjome kovoti su savimi, ištaisyti technines bei taktines klaidas, todėl džiaugiamės, kad pavyko tai padaryti“, – sakė R. Morkūnaitė. – Į čempionatą važiavome nusiteikusios rimtai atidirbti ir užbaigti sezoną geru rezultatu. Tarpusavyje garsiai nekalbėjome apie aukso medalį, bet žinau, kad komanda tikėjo, jog galima tai padaryti“.

Pasak R. Morkūnaitės, dabar įgulos laukia trumpos atostogos, po kurių vėl bus kimbama į darbus.

„Žinau, kad visos dirbsime stipriai žiemą, kada galėtume varžytis, galbūt, ir suaugusiųjų čempionatuose“, – teigė irkluotoja.

Ji pabrėžė esanti patenkinta įgula ir treneriu.

„Prieš išplaukiant į startą treneris mums pasakė daug stiprių žodžių, kurie nuteikė pergalei. Vieni įsimintiniausių: „Jūs parodysite drausmę ir jėgą, kuri reikalinga kovojant dėl savo tikslo, atliksite savo misiją ir nugalėsite“, – prisiminė R. Morkūnaitė. – Mūsų treneris Karolis Sunklodas nė akimirkai neleido mums netikėti, kad negalime laimėti. Jis visuomet mus palaikė. Per sezoną su treneriu padarėme didelį progresą. Jei rasčiau progą paburbuliuoti apie šį čempionatą, tai akcentuočiau tik oro sąlygas ir mažesnį komandų kiekį, lyginant su pasaulio čempionatu. Bet... Juk ne mes sprendžiame šiuos dalykus, belieka tiesiog prisitaikyti. Įgula dar labai jauna, bet, mano akimis, labai perspektyvi“.

Sidabro medaliu Europos čempionate pasipuošusios vaikinų porinės keturvietės įgulos narys Arnedas Kelmelis net neabejojo, kad komanda po tokio pasirodymo yra ypatingai motyvuota toliau sportuoti ir siekti dar aukštesnių rezultatų.

Lietuvos vaikinų porinė keturvietė – A. Kelmelis, Saulius Aušbikavičius, Rokas Jakubauskas ir Jonas Šaparavičius finale trasą įveikė per 5 min. 54,79 sek. Greitesni finale buvo tik lenkai (5 min. 53,77 sek.)!

„Emocijos nuostabios! Tai yra mano bei visos komandos pirmasis apdovanojimas tokio aukšto lygio varžybose. Labai mažai pralaimėjome auksą iškovojusiai įgulai, tačiau kovojome iki pat galo ir padarėme viską, ką galėjome, todėl dabar esame laimingi ir nieko nesigailime“, – sakė A. Kelmelis.

Jis pabrėžė, kad yra patenkintas, jog komanda parodė drąsą, ištvermę!

„Prieš čempionatą neturėjome labai didelių lūkesčių, tačiau treniruočių procesas buvo sklandus. Kartais tai net leisdavo mums pagalvoti apie prizines vietas Europos čempionate“, – sakė irkluotojas.

Europos čempionate vaikinų pavienė dvivietė – Vilius Stonkus ir Domantas Riauba – užėmė šeštą vietą, vaikinų porinė dvivietė – Benas Paunksnis ir Martynas Vaitkevičius – finale finišo liniją kirto šešti, o merginų porinė dvivietė – Martyna Kazlauskaitė ir Gabija Stankevičiūtė – buvo ketvirtos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.