EUROLYGA 2023

Šaulė Raimeda Bučinskytė – pasaulio „Grand Prix“ varžybų etapo čempionė

Raimeda Bučinskytė triumfavo Novi Sade, Serbijoje vykstančiame pasaulio „Grand Prix“ serijos varžybų etape. Lietuvos paralimpinės rinktinės šaulei nė viena varžovė neprilygo P2 rungtyje – šaudyme pneumatiniu pistoletu į taikinį iš 10 metrų atstumo.

Raimeda Bučinskytė  <br> lpok nuotr
Raimeda Bučinskytė  <br> lpok nuotr
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 31, 2023, 2:54 PM

Atrankos varžybose R. Bučinskytė buvo antra, o finale šaudė taikliausiai. Šiaulietė finale surinko 232,7 taško. Tai – geriausias Lietuvos paralimpinės rinktinės sportininkės rezultatas, pasiektas finaluose. Iki šiol geriausias šaulės pasiekimas finaluose buvo 10 taškų mažesnis.

„Dar niekada finaluose nebuvau pasiekusi tokio rezultato. Esu labai patenkinta. Tai rodo, kad moku ir galiu susikaupti, kai to labiausiai reikia.

Susitvarkiau su nervais, viskas buvo gražiai. Ne tiek džiugina mane medalis kiek asmeninis rekordas finaluose. Toks ir buvo tikslas – peržengti save, kažką pagerinti.

Mano didžiausias džiaugsmas yra tobulėti ir siekti geresnio rezultato. Ačiū visiems, kurie manimi tikėjo“, – po pergalės Serbijoje įspūdžiais dalijosi R. Bučinskytė.

Beveik prieš dvi savaites R. Bučinskytė iškovojo kol kas svarbiausią karjeros pergalę – tapo Roterdame, Nyderlanduose vykusio Europos para čempionato sidabro medalininke. Šis rezultatas R. Bučinskytei atvėrė kelią į 2024 m. Paryžiaus vasaros paralimpines žaidynes.

Šiaulietė – pirmoji Lietuvos sportininkė, iškovojusi kelialapį į paralimpinį Paryžių.

Rugsėjį R. Bučinskytė dar dalyvaus pasaulio čempionate, kuris vyks Peru sostinėje Limoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.