EUROLYGA 2023

Vilniuje – intriguojantis Lietuvos funkcinio sporto komandinio čempionato finalas

„Varžybų Lietuvoje nėra daug, todėl reikia naudotis proga jose dalyvauti, nes būtent jos verčia tobulėti, stiebtis, jose daug išmokstama“, – net neabejojo funkcinio sporto atstovė Rūta Pakštaitė, mintimis jau nusikėlusi į sekmadienį Vilniaus Lukiškių aikštėje vyksiantį Lietuvos funkcinio sporto komandinio čempionato finalą.

Rugsėjo 3 dieną Vilniaus sporto festivalį papuošiančiame renginyje susirungs stipriausios vyrų, moterų ir mišrios dviejų asmenų komandos.<br>Organizatorių nuotr.
Rugsėjo 3 dieną Vilniaus sporto festivalį papuošiančiame renginyje susirungs stipriausios vyrų, moterų ir mišrios dviejų asmenų komandos.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-09-02 09:39

„Kadangi laukia komandinės varžybos – dvigubai smagiau“, – pabrėžė atletė.

Rugsėjo 3 dieną Vilniaus sporto festivalį papuošiančiame renginyje susirungs stipriausios vyrų, moterų ir mišrios dviejų asmenų komandos. Varžybos vyks „Hyper Madley“ formatu – visas rungtis komandos atliks per 2 valandas.

„Double Trouble“ komanda, kurioje R. Pakštaitė surems pečius su Mantu Grikšu, jau laukia gimnastikos rungties. „Būtent ji reikalauja daugiausiai sinchroniškumo, kas labiausiai parodo komandos gebėjimą bendrauti tarpusavyje. Manau, tai yra stiprioji mūsų komandos pusė“, – sakė „Brasa CrossFit“ atstovė.

Ji priminė, kad komandinėse varžybose pirmą kartą „Double Trouble“ pasirodė prieš ketverius metus. Tuomet komanda užėmė ketvirtą vietą.

„Tikrai abu patobulėjome, bet patobulėjo ir kiti. Dalyvauti varžybose su antra puse – ir pliusas, ir iššūkis, – nusišypsojo R. Pakštaitė. – Iš vienos pusės, manau, gerai vienas kitą pažįstame ir varžybose bus lengviau komunikuoti, iš kitos pusės, abu turime stiprias nuomones, kurias tikrai išsakome vienas kitam, todėl atsiranda kompromiso ieškojimo faktorius“.

R. Pakštaitė tuoj suskubo paaiškinti ir komandos pavadinimą: „Double Trouble“? Smagus žodžių žaismas, simbolizuojantis, kad abu gyvenime nuolat prisigalvojame sau bėdų ir iššūkių, nemėgstame sėdėti komforto zonoje“.

Apie komandos pavadinimą – „Fit Dadies“ – su šypsena pasakojo ir Edgaras Krasavcevas.

„Pamenu, kaip su komandos draugu Evaldu Rudzevičiumi diskutavome apie pavadinimą... Jis atsiuntė kelis savo variantus. Vienas iš jų buvo būtent „Fit Dadies“. Abu turime vaikų, pilvo presas matosi – kodėl gi ne „Fit Dadies“? – šypsojosi atletas.

E. Krasavcevas net neslepia: „Net nesuprantu nusiteikimo „Dalyvauti varžybose tam, kad dalyvauti. Startuosime su tam tikrai lūkesčiais“.

„Jei nežinai, ko važiuoji į varžybas, geriau tada sėdėti namuose, – sakė atletas. – Norime patekti tarp prizininkų. Nėra, ko čia slėpti“.

Iš dviejų „SunCity CrossFit“ atlečių – Monikos Milieškaitės ir Mildos Budrikienės – sudaryta merginų „Double M“ komanda taip pat neslepia savo tikslo – pasilinksminti.

Tačiau organizatoriams paskelbus užduotis, kurias turės atlikti komandos, linksmybių tvaikas tuoj išgaravo.

„Supratome, kad nebus tik pasilinksminimas, o reikės ir padirbėti. Nustebome, kuomet pamatėme rungtis. Atsirado ir šiek tiek nerimo, bet nusprendėme nemesti ir važiuoti toliau, – nusijuokė M. Milieškaitė. – Labai džiaugiuosi, kad Milda sutiko su manimi dalyvauti šiose

varžybose. Sportuojame toje pačioje salėje jau porą metų, visada stengiausi neatsilikti nuo Mildos ir tikiu, kad dabar, būdamas vienoje komandoje, paspausime viena kitą“.

M. Milieškaitė pasidžiaugė, kad varžybos Lukiškių aikštėje prisidės prie funkcinio sporto populiarinimo. „Matydamas palaikymą, emocijas, dalyvių prakaitą ir visišką atsidavimą ne vienas gali pakibti ant šių emocijų ir panorti išbandyti funkcinį sportą. Panašiai ir pati atsiradau salėje – pamačiau, pabandžiau, patiko, užkibau“, – nusišypsojo atletė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.