EUROLYGA 2023

Olimpinės 470 jachtų klasės pasaulio jaunimo čempionatą Nidoje laimėję prancūzai dėkojo Lietuvai

Nidoje finišavo visą savaitę vykęs olimpinės 470 jachtų klasės Pasaulio jaunimo čempionatas, kur nugalėtojų titulą pavyko apginti Prancūzijos komandai Matisse Pacaud ir Lucie de Gennes. Sportininkai dėkojo organizatoriams už jiems geriausią šio sezono buriavimo savaitę ir džiaugėsi jų meistriškumą įvairiausiomis buriavimo sąlygomis išmėginusia Nida bei Kuršių mariomis.

470 jachtų klasė.  <br> V.Dranginio nuotr.
470 jachtų klasė.  <br> V.Dranginio nuotr.
Daumantė Petraitytė ir Jurgis Jurgelionis.  <br> V.Dranginio nuotr.
Daumantė Petraitytė ir Jurgis Jurgelionis.  <br> V.Dranginio nuotr.
 Jaunimo buriavimo čempionatas<br> E.Valentaičio nuotr.
 Jaunimo buriavimo čempionatas<br> E.Valentaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 4, 2023, 1:52 PM

„Renginys buvo puikus, organizatoriai padovanojo mums geriausią buriavimo savaitę šiais metais. Tiesa, sąlygos buvo sudėtingos.

Savaitės pradžioje turėjome silpnesnius ir vidutinius vėjus, pabaigoje – išties stiprius. Turėjome būti stipriausi ir pademonstruoti savo pranašumą įvairiausiomis sąlygomis. Esame labai patenkinti čempionatu ir tuo, kad pavyko apginti titulą“, – po finišo džiaugėsi nugalėtojų komandos narys Matisse Pacaud.

Ši komanda, bendroje rezultatų įskaitoje surinkusi 21 tašką, artimiausius konkurentus, antroje vietoje likusią Izraelio komandą, Roy Levy ir Ariel Gal, aplenkė daugiau nei dvigubai, mat pastaroji surinko 55 taškus. Pasaulio jaunimo čempionato bronzą iškovojo 72 taškus surinkusi taip pat Prancūzijai atstovavusi Manon Pennaneac‘h ir Pierre Williot komanda.

„Manau, didžiausias čempionato iššūkis būtent ir buvo oro sąlygos. Buriavimas yra sportas, kuriame reikia labai įvairių sąlygų, kad galėtum iš tiesų įsitikinti, kad esi profesionalus. Tad labai džiaugėmės, kad šis mūsų iššūkis buvo išspręstas gamtos mums tinkama linkme. Be galo džiugu, kad tiek dalyviai, tiek tarptautiniai teisėjai bei treneriai išvažiuoja su geriausiom nuotaikom ir dideliais linkėjimais Lietuvai“, – po finišo džiaugėsi čempionato organizatorius, Lietuvos „470“ jachtų klasės asociacijos prezidentas Antanas Juodsnukis.

Pasak jo, visą savaitę vyko išties įnirtinga ir permaininga kova, tad paskutinę dieną vykusios Medalių lenktynės, kur dalyvavo jau tik dešimt geriausiai čempionate pasirodžiusių komandų, rezultatų labai stipriai nebeapsprendė, tačiau juos tikrai užtvirtino.

Lietuvai šiame čempionate atstovavo keturios komandos – Daumantė Petraitytė ir Jurgis Jurgelionis, Greta Kalinauskaitė ir Vilius Račiūnas, Rūta Mažunavičiūtė ir Mykolas Kažemėkas, Pijus Striokas ir Eglė Chlebinskaitė.

Geriausiai iš jų sekėsi Daumantės Petraitytės ir Jurgio Jurgelionio komandai, užėmusiai 33 vietą tarp 39 komandų iš 18 šalių.

Iš viso dalyviai buvo apdovanojami dvejose įskaitose – sportininkų iki 24 ir iki 21 metų. „Open“ grupėje dalyvavo vienintelė komanda, į Lietuvą atvykusi iš Japonijos.

Šis čempionatas buvo svarbus įvykis Lietuvos buriavimui, mat tai buvo pirmas kartas, kai Lietuvoje, Nidoje, buvo organizuotas olimpinės jachtų klasės Pasaulio jaunimo čempionatas. Pilnus čempionato rezultatus galima rasti čia.

Pasaulio čempionatą organizavo Lietuvos „470“ jachtų klasės asociacija drauge su Lietuvos buriuotojų sąjunga ir Neringos sporto mokykla. Čempionato vykdymą finansavo Nacionalinė sporto agentūra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.