EUROLYGA 2023

I. Dumbauskaitei ir S. Križanauskaitei iki „Queen & King of the Court“ pagrindinio turnyro pritrūko žingsnio

Roterdame (Nyderlandai) vykstančiame „Queen & King of the Court“ paplūdimio tinklinio turnyre į pagrindines varžybas nepavyko prasibrauti lietuvėms Ievai Dumbauskaitei ir Skalvei Križanauskaitei.

Pagrindinėse varžybose dalyvaus po 20 vyrų ir moterų komandų iš viso pasaulio.<br>„Queen &amp; King of the Court“ nuotr. 
Pagrindinėse varžybose dalyvaus po 20 vyrų ir moterų komandų iš viso pasaulio.<br>„Queen &amp; King of the Court“ nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-09-06 11:21

Lietuvės kartu su dar devyniomis komandomis kvalifikacijoje varžėsi dėl trijų kelialapių į pagrindinį etapą.

Kvalifikacijos A grupėje lietuvės startavo sėkmingai – pirmajame rate jos su 9 taškais užėmė pirmąją vietą, antrajame su 14 taškų vėl buvo pirmos, tačiau paskutiniame, trečiajame rate I. Dumbauskaitė ir S. Križanauskaitė liko su 5 taškais bei trečioje pozicijoje. Lietuves aplenkė vokietės Kim van de Velde ir Marie Schieder (7 tšk.) ir kelialapį į pagrindinį turnyrą pelniusios suomės Ninna Ahtiainen ir Tru Lahti-Liukkonen (15 tšk.).

Dėl paskutinio kelialapio į pagrindines varžybas Lietuvos paplūdimio tinklininkės kovojo antrajame kvalifikacijos etape. Pirmajame rate I. Dumbauskaitė ir S. Križanauskaitė su 12 taškų buvo pirmos, antrajame vėl su 12 taškų liko antros, tačiau trečiajame tenkinosi 1 tašku ir užėmė trečiąją vietą. Pirmąją vietą užėmė ir į pagrindines varžybas pateko minėtos vokietės K. van de Velde ir M. Schieder (15 tšk.).

„Queen & King of the Court“ varžybos vyksta netradiciniu formatu. Komandos yra suskirstomos į grupes ir jos žaidžia pasikeisdamos. Pora, laimėjusi tašką, lieka aikštėje, o pralaimėjusias pakeičia kita pora. Taip komandos rotuojasi kol baigiasi laikas.

Pagrindinėse varžybose dalyvaus po 20 vyrų ir moterų komandų iš viso pasaulio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.