EUROLYGA 2023

Tinklininkė M. Šalkutė pasiruošusi debiutui Vokietijos Bundeslygoje, I. Sorokaitė keičia komandą Italijoje

Su rudeniu prasideda naujas salės tinklinio sezonas, o keletas žaidėjų iš Lietuvos vėl savo jėgas išmėgins užsienyje.

 M. Šalkutė (6).<br> Rote Raben nuotr.
 M. Šalkutė (6).<br> Rote Raben nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 8, 2023, 2:24 PM

Sutartį su Prancūzijos čempione „Volero Le Cannet“ komanda pratęsusi Rūta Staniulytė antrus metus iš eilės rungtyniaus CEV Čempionų lygoje. Pernai šiame turnyre ši ekipa liko per žingsnį nuo ketvirtfinalio, todėl naujame sezone sieks pakilti dar aukščiau.

Prancūzijos moterų tinklinio čempionatas startuos spalio 10 dieną, o pasirodymą Čempionų lygoje „Volero Le Cannet“ pradės lapkričio pabaigoje.

Naujas karjeros etapas laukia Monikos Šalkutės. Ši Lietuvos tinklininkė paliko trečioje Italijos lygoje rungtyniaujančią Marsalos „Seap-Sigel“ ekipą ir persikėlė į aukščiausioje Vokietijos lygoje – Bundeslygoje – žaidžiančią Vilsbiburgo „Rote Raben“ komandą.

„Kaip ir kasmet tai man yra naujas iššūkis. Teks išbandyti jėgas naujame čempionate, kuris man nėra pažįstamas. Kadangi šiemet vėlai baigiau sezoną Italijoje, norėjau pailsėti prieš nusprendžiant kur norėčiau žaisti kitą sezoną, tačiau pasiūlymų atsirado dar prieš sezono pabaigą. Turėjau rinktis, ar grįžti į gerai pažįstamą Prancūziją, ar likti Italijoje, ar keltis į Vokietiją. Svarstyti daug nereikėjo, nes norėjau išbandyti kažką naujo. Tikiuosi pasiekti kuo aukštesnius rezultatus ir sklandaus čempionato. Tik išbandžiusi save pamatysiu, ar tai bus čempionatas, esantis arčiausiai širdies“, – mintimis dalinosi M.iŠalkutė.

Praėjusiame Bundeslygos sezone „Rote Raben“ užėmė aštuntąją vietą. Ji taip pat varžysis Vokietijos taurės ir WEVZA taurės turnyruose.

Vokietijos tinklinio pirmenybės startuos pirmąją spalio savaitę.

Italijoje komandą pakeitė Indrė Sorokaitė. Ji iš Skandičio „Savino Del Bene“ ekipos persikėlė į taip pat Italijos elite rungtyniaujantį Pinerolo „Wash4Green“ klubą. Jis ateinančiame sezone varžysis tik Italijoje.

Trečioje Italijos vyrų tinklinio lygoje sunkiai sulaikomas lietuvis Edvinas Vaškelis lieka toje pačioje lygoje, bet pakeitė komandą. Jis iš Lečės „Aurispa Libellula“ ekipos persikėlė į Lagonegro „Rinascita“ komandą. Pastaroji praėjusiame sezone iškrito iš „Serie A2“ čempionato ir neabejotinai sieks į jį sugrįžti.

Trečioje Italijoje rungtyniaus ir Valdas Listanskis. Praėjusį sezoną Šveicarijoje užbaigęs lietuvis pasirašė sutartį su Bolonijos „Geetit“ klubu.

Liuksemburge turėtų likti Neringa Grikštaitė, antrą sezoną atstovaujanti „CS Gym Volley“ komandai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.