EUROLYGA 2023

Lietuvos šokėjai iškovojo Europos taurę, o iš Azijos irgi parveža pergalę

Pastarosios dienos ir vėl buvo intensyvios geriausiems Lietuvos šokėjams: nugalėta Europos taurės varžybose Rumunijoje, auksas iškovotas pasaulio reitingo turnyre Tailande, jaunieji šokėjai parveža pergales iš Europos reitingo varžybų Čekijoje.

 Ieva Sodeikienė ir Evaldas Sodeika.<br> lssf.lt nuotr.
 Ieva Sodeikienė ir Evaldas Sodeika.<br> lssf.lt nuotr.
Šoka Georgijus Kalašnikovas ir Domilė Šemeškevičiūtė <br> lssf.lt nuotr.
Šoka Georgijus Kalašnikovas ir Domilė Šemeškevičiūtė <br> lssf.lt nuotr.
Šoka Georgijus Kalašnikovas ir Domilė Šemeškevičiūtė <br> lssf.lt nuotr.
Šoka Georgijus Kalašnikovas ir Domilė Šemeškevičiūtė <br> lssf.lt nuotr.
Simonas Seikauskas ir Liucija Norušaitė Tailande pateko į finalą <br> lssf.lt nuotr.
Simonas Seikauskas ir Liucija Norušaitė Tailande pateko į finalą <br> lssf.lt nuotr.
 Ieva Sodeikienė ir Evaldas Sodeika.<br> lssf.lt nuotr.
 Ieva Sodeikienė ir Evaldas Sodeika.<br> lssf.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Sep 12, 2023, 11:00 AM

Europos taurė – G. Kalašnikovui ir D. Šemeškevičiūtei

Bene reikšmingiausią iki šio momento savo karjeros laimėjimą Rumunijoje iškovojo šių metų Lietuvos standartinių šokių čempionai Georgijus Kalašnikovas ir Domilė Šemeškevičiūtė iš Kauno klubo „Kaspinas“. Rumunijos Timišoaros mieste vykusiose Pasaulio sportinių šokių federacijos Europos taurės varžybose jiems neprilygo nei vienas konkurentų duetas.

G. Kalašnikovas ir D. Šemeškevičiūtė jau nuo pirmųjų turų buvo aiškūs Europos taurės varžybų lyderiai, o finale visi devyni teisėjai už visus penkis šokius jiems skyrė tik pirmąsias vietas (išskyrus vieną Rumunijos teisėjo vertinimą už tango).

Toks „švarus“ rezultatas tokio aukšto rango varžybose pasitaiko itin retai, tad yra dar vienas įrodymas apie vis geresnį Georgijaus ir Domilės dueto šokį ir vis kylančius jų vertinimus tarptautinėje arenoje.

Kitas dvi prizines vietas Europos taurėje atitinkamai užėmė rumunai Paulas Redničius ir Roksana Lukačiu bei lenkai Bartlomiejus Škutnikas ir Agata Bryčy.

Europos taurės (kaip ir pasaulio taurės) varžybos yra rengiamos vieną kartą per metus ir kiekviena senojo žemyno valstybė turi teisę deleguoti po vieną porą.

Tuo tarpu Pasaulio taurė irgi įvyks netrukus – jau šios savaitės sekmadienį Kinijoje. Lietuvai čia atstovaus dar vienas jaunas Lauryno Makarovo ir Kotrynos Ambrazevičiūtės duetas iš Vilniaus klubo „Juventos“.

Azijoje nugalėjo E. Sodeika ir I. Sodeikienė

Tuo tarpu Evaldas Sodeika ir Ieva Sodeikienė (taip pat iš Kauno klubo „Kaspinas“), kuriems nieko jau nebereikia įrodinėti, nugalėjo pasaulio reitingo varžybose, vykusiose Tailando sostinėje Bankoke.

Tarp 76 porų ir šiame turnyre niekas nesuabejojo, kad lietuviai yra geriausi. Finalo kovos čia buvo vertinamos ne vietomis, o balais, tad su kiek daugiau nei 194 balais (iš 200 galimų), E. Sodeika ir I. Sodeikienė dideliu atotrūkiu aplenkė konkurentus.

Į Tailandą iš Kauno vyko ir dar viena jauna mūsų šalies pora bei pasiekė puikų rezultatą. Pastaruoju metu kitokį standartinių šokių stilių demonstruojantis Simono Seikausko ir Liucijos Norušaitės iš Kauno „Sūkurio“ ir Panevėžio „Rumbos“ duetas šiame aukščiausios kategorijos pasaulio reitingo turnyre vėl atkreipė į save teisėjų dėmesį: Simonas ir Liucija pateko į finalą bei su 175 balais užėmė 5-ąją vietą.

Beje, kiek netikėta, kad varžybose Azijoje, kaip ir ir Europos taurėje, medalininkų trejetukas buvo iš tų pačių šalių. Tailande pirmieji – lietuviai, antrieji – rumunai Rareš Kožok ir Andrėja Matei, tretieji – lenkai Darjuš Myčka ir Madara Freiberga.

Jauniai varžėsi Europos reitinge Čekijoje

Lietuvos jauniai į varžybas išvyko kiek arčiau. Čekijos Ostravos mieste jauniams buvo surengtos Europos reitingo varžybos.

Jaunių II standartinių šokių varžybas čia laimėjo Adrianas Donskichas ir Ugnė Matukevičiūtė (Vilniaus „Cafe Latino“); Eimantas Vilčinskas ir Kira Volkova (Vilniaus „AJ dance“) jaunių I standartinių šokių varžybose buvo antri; Edgaras Jasiulevičius ir Juna Garas (Vilniaus „AJ dance“) iškovojo bronzą jaunių II Lotynų Amerikos šokių varžybose, o Girius Ramašauskas ir Augustė Šliažaitė (Vilniaus „AJ dance“) – taip pat bronzą jaunių I Lotynų Amerikos šokių grupėje.

Jaunių II amžiaus grupės abiejų programų finaluose šoko ir dar vienas Lietuvos duetas – Naglis Markevičius ir Silvija Vilionskytė (Vilniaus „Ratuto“), kurie atitinkamai užėmė 5-ąją ir 6-ąją vietas.

Jau artėjantį savaitgalį Lietuvos šokėjai ir vėl pasklis po turnyrus visame pasaulyje – iššūkiai laukia Kinijoje, Prancūzijoje ir Estijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.