EUROLYGA 2023

Jaunieji penkiakovininkai „traukė“ skirtingus bilietus į pasaulio čempionato finalą

„Nesitikėjau, kad šiandien bus toks geras rezultatas, – po pasaulio jaunimo šiuolaikinės penkiakovės čempionato vaikinų kvalifikacijos sakė Jonas Kalaminskas. – Labai norėjau patekti į finalą. Pagerinau asmeninį plaukimo rekordą ir patekau į finalą. Džiugi diena“.

 Jonas Kalaminskas<br> A.Ridikaitės nuotr.
 Jonas Kalaminskas<br> A.Ridikaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 14, 2023, 10:04 PM

Druskininkuose vykstančio pasaulio čempionato vaikinų kvalifikacijos A grupėje J. Kalaminskas iš viso surinko 1459 taškus ir užėmė antrą vietą.

„Pavyko ir ganėtinai gerai sufechtuoti, ekstremaliame kliūčių ruože taip pat sekėsi, todėl „Laser Run“ rungtyje jau nereikėjo labai stengtis, nes buvau aukštoje pozicijoje“, – sakė jaunasis penkiakovininkas.

J. Kalaminskas prisipažino, kad sugebėjo įžvelgti varžovų taktikas fechtavime, todėl pavyko pritaikyti kiek kitokią sistemą. „Matysime, kaip viskas klostysis finale su fechtavimu, o bėgime? Visi bėga skirtingai. Kvalifikacijoje visi buvo ganėtinai „atsipūtę“. Žinau, kad finale reikės bėgti iki žemės graibymo“.

Duris į finalą pravėrė ir toje pačioje A grupėje besivaržęs Paulius Vagnorius.

„Pradžia nebuvo pati geriausia, bet mane tikrai išgelbėjo ekstremalus kliūčių ruožas, nors šiek tiek buvau susivėlęs su „kopėčiomis“, – šypsojosi P. Vagnorius, prieš „Laser Run“ rungtį užėmęs 12-ą poziciją. – Turėjau 39 sekundžių atsargą nuo „iškritimo“. Žinojau, kad mane aplenkti būtų sunku, todėl jaučiausi ganėtinai ramiai“.

Beje, A grupėjė lietuviai pademonstravo puikų rezultatą ekstremaliame kliūčių ruože. J. Kalaminskas kliūtis įveikė per 31,23 sek., P. Vagnoriaus rezultatas – 31,47 sek. Tai buvo trečias ir ketvirtas rezultatas grupėje. Greitesni čia buvo tik lenkas Lukaszas Zawada (28,21 sek.) ir kanadietis Connoras Chow (29, 89 sek.).

Kvalifikacijos B grupėje kelialapius į finalą iškovojo Lukas Gaudiešius, užėmęs 11-ą vietą (1468 taškai) ir Nojus Chmieliauskas (17-a vieta, 1452 taškai).

N. Chmieliauskas prieš paskutinę, „Laser Run“ rungtį, rikiavosi devynioliktas ir balansavo ant iškritimo ribos, tačiau sėkmingas pasirodymas leido džiaugtis teise varžytis finale.

„Pro rakto skylutę į finalą, – nusijuokė sportininkas po finišo. – Tiesą pasakius, tai nėra pirmas kartas, kuomet į finalą patenku per plauką. Todėl jokio šoko nejaučiau prieš „Laser Run“. Kaip sakau, nesiseka pusfinalyje, pasiseks finale“.

N. Chmieliauskui kiek nepasisekė ekstremaliame kliūčių ruože, tačiau fechtavimo rungtyje pavyko prisivyti varžovus. „Ką moku, tą darau, – sakė sportininkas. – Viskas gavosi gerai. Bet nesitikėjau, kad vaikinai taip greitai šiandien bėgs. Išbėgau manydamas, kad teks padirbti du ratukus, pasigausiu varžovus ir palaikysiu tempą. Tačiau visi norėjo į finalą, spaudė kiek įmanydami. Spaudžiau ir aš. Finalas? Kaip ten bebūtų, kovosiu iki galo“.

O finalai prasidės jau penktadienį – tiek vaikinai, tiek merginos varžysis fechtavimo rungtyje. Plaukimas, ekstremealus kliūčių ruožas ir „Laser Run“ – šeštadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.