EUROLYGA 2023

Prasimušė skurdi, bet žlugdanti informacija apie M. Schumacherį – tai atvejis be jokios vilties

Buvęs legendinio Michaelio Schumacherio draugas „Benetton“ komandoje Johnny Herbertas šiomis dienomis pripažino, kad septynis kartus „Formulės 1“ pasaulio čempionas vokietis dabar jau „toli gražu nėra tas pats žmogus“, kurį visi prisimena ir garbina. M.Schumacheris 2013 metų gruodį patyrė rimtų sužalojimų, kai slidinėdamas Prancūzijos Alpėse nukrito ir trenkėsi galva į uolos akmenį.

Michaelis Schumacheris.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Michaelis Schumacheris.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Michaelis Schumacheris.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Michaelis Schumacheris.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Michaelis Schumacheris.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Michaelis Schumacheris.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 16, 2023, 9:46 AM

Per dvejus metus po gautos traumos gydytojai Michaeliui atliko keletą itin rimtų bei sudėtingų operacijų, lenktynininkas buvo įvestas į dirbtinę komą, kurioje praleido beveik devynis mėnesius. Teisingiau, komoje jis išbuvo 255 dienas.

2014 metų rugsėjį M.Schumacheris buvo išrašytas iš ligoninės ir parvežtas į savo namus Šveicarijoje prie Ženevos ežero, kur jis buvo prižiūrimas tiek šeimos, tiek ir specialistų.

Buvęs „Formulės 1“ žurnalistas ir 54-erių M. Schumacherio draugas Roger Benoit paklaustas, ar jis ką nors žino apie automobilių sporto legendos dabartinę būklę ir sveikatą, pasakė be užuolankų: „Tai atvejis be jokios vilties“.

„Turime susitaikyti. Ką mes tikrai žinome, kad niekada neišgirsime jokios teigiamos informacijos apie Michaelį.

Tai baisi mintis, kad jis vis dar negali būti su mumis būti tuo pačiu Michaeliu, kurį mes visi prisimename. Ir tai labai liūdna“, – dailystar.co.uk cituoja J.Herbertą, kuris pakomentavo R.Benoit žodžius.

59 metų J.Herbertas, kuris daugiau nei dešimtmetį dirbo televizijos kanale „Sky Sports“ bei komentavo „Formulės 1“ įvykius, buvo atleistas 2023 m. sezono pradžioje. Jis tikino, kad „Formulės 1“ kovoms šiuo metu trūksta tokio puikaus specialisto kaip M.Schumacheris.

„Manau, kad M.Schumacheris būtų buvęs geras lenktynių ekspertas. Jis kalbėtų apie viską atvirai. Jis visada puikiai suprato, kas įmanoma lenktynėse, o kas ne. Jo personažas visada man stovi prieš akis ir galėjai visada suprasti, ar kažkas įvyko trasoje“, – sakė britas.

Buvusio „Renault“ komandos vadovo Flavio Briatore buvusi žmona ir televizijos laidų vedėja Elisabetta Gregoraci prieš kurį laiką taip pat praskleidė M.Schumaherio sveikatos uždangą.

Pasak 40-metės moters, legendinis vokietis ir toliau nekalba, o bendrauja tik akimis.

„Ateiti pas jį gali tik trys žmonės. Šeima pastaruoju metu persikraustė į Ispaniją, o žmona ir name Ispanijoje įrengė Michaeliui ligoninę. Vienintelis būdas bendrauti su legenda yra aparatas, kuris valdomas akių judesių pagalba. Tik taip galima suprasti, ar Schumis yra sąmoningas“, – „Sportmediaset“ cituoja Elisabettą.

Paklausta, ar M.Schumacheris gali bent kažką kalbėti, E.Gregoraci atsakė, kad „vargu ar tai kalba, bet iš esmės – visiškai ne“.

E.Gregoraci ir F. Briatore susituokė 2008 m. – tuomet moteriai buvo 28 metai, o jaunikiui sukako 70 metų. Pora išsiskyrė 2017 m. Jų vestuvių kortežo Romoje vairuotoju buvo dukart F-1 čempionas Fernando Alonso.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.