EUROLYGA 2023

Pasaulio jaunimo šiuolaikinės penkiakovės čempionate – E. Adomaitytės ir P. Vagnoriaus bronza

Druskininkuose baigėsi pasaulio jaunimo šiuolaikinės penkiakovės čempionatas. Skambia nata jį baigė Lietuvos jaunieji penkiakovininkai Paulius Vagnorius ir Elzbieta Adomaitytė, mišriose estafetėse iškovoję bronzos medalius.

Paulius Vagnorius ir Elzbieta Adomaitytė <br> A.Ridikaitės nuotr.
Paulius Vagnorius ir Elzbieta Adomaitytė <br> A.Ridikaitės nuotr.
Paulius Vagnorius ir Elzbieta Adomaitytė <br> A.Ridikaitės nuotr.
Paulius Vagnorius ir Elzbieta Adomaitytė <br> A.Ridikaitės nuotr.
Paulius Vagnorius ir Elzbieta Adomaitytė <br> A.Ridikaitės nuotr.
Paulius Vagnorius ir Elzbieta Adomaitytė <br> A.Ridikaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2023-09-17 17:37

Sekmadienį vykusiose varžybose lietuviai iš viso surinko 1315 taškų (fechtavimas – 237, plaukimas – 300, ekstremalus kliūčių ruožas – 238, „Laser Run“ – 550). Čempionais tapo egiptiečiai Moutazas Mohamedas ir Zeina Amer (1353), sidabrą iškovojo vokiečiai Morizas Klinkertas ir Josefine'a Unterberger (1333).

„Esu laiminga tarsi laimėjusi auksą, – po apdovanojimų ceremonijos sakė E. Adomaitytė. – Nieko nesitikėjau, tačiau viską pavyko atlikti taip, kaip norėjau – ir fechtavime, ir plaukime, ir šaudyme. Ekstremaliame kliūčių ruože, galbūt, ir ne viską padariau, bet balansinį buomą pagaliau pavyko įveikti iš pirmo karto. Esu labai laiminga dėl savęs, dėl komandos... Ir džiaugiuosi, kad Paulius yra toks šaunus“.

P. Vagnorius pabrėžė, kad estafečių varžybos tikrai nebuvo lengvas pasivaikščiojimas stadione. Prieš paskutinę – „Laser Run“ – rungtį lietuviai rikiavosi penktoje pozicijoje.

„Reikėjo padirbėti, tačiau mes buvome puikiai pasiskirstę rolėmis, – sakė jaunasis penkiakovininkas. – Elzė dirbo fechtavime, aš dirbau ekstremaliame kliūčių ruože, abu dirbome plaukime ir „Laser Run“.

Pasirodo, kad P. Vagnorius turėjo planą prieš „Laser Run“ rungtį – norėjo, kad ant bėgimo batelių pasirašytų visi jo treneriai ir artimiausi žmonės.

„Tai turėjo man suteikti daugiau motyvacijos, tačiau naujasis varžybų formatas sukasi labai greitai, todėl bateliai liko be parašų, pritrūko laiko juos surinkti, – nusijuokė P. Vagnorius. – Bet motyvacijos tikrai netrūko“.

E. Adomaitytė teigė, kad ypatingai sunku buvo tvardyti emocijas laukiant finišuojančio komandos draugo.

„Įvairios mintys sukosi galvoje. Žiūrėk, vieną akimirką galvoji, kad nieko nepavyks, po sekundės pamatai, kaip bėga Paulius ir jau šauki iš laimės, – pasakojo E. Adomaitytė. – Rėkiau, nors žinojau, kad jis manęs negirdi. Negalėjau sulaikyti emocijų. Rėkiau iš kitos stadiono pusės. Buvo ypatingai daug laimės ir džiaugsmo. Nesitikėjau, o mums pavyko“.

P. Vagnorius taip pat puikiai prisimena emocijas, kurios lydėjo skubant į finišą.

„Žinoma, smagu, kai finiše tavęs laukia komandos draugė, o ypač, kai parbėgi su medaliu kišenėje, – šypsojosi sportininkas. – Smagu, kai atidirbi paskutiniame rate ir į finišą galima bėgti ramiai iškėlus rankas į viršų“.

Rugsėjo 12–17 dienomis Druskininkuose vykusiose pasaulio pirmenybėse Lietuvos rinktinė iškovojo tris medalių komplektus: pirmiausia medaliais pasipuošė merginos Tėja Pakinkytė ir Giedrė Gudelytė-Gudelevičiūtė, iškovojusios merginų estafečių bronzą, šeštadienį P. Vagnorius tapo pasaulio vicečempionu, o paskutinę varžybų dieną bronza sublizgo ant E. Adomaitytės ir P. Vagnoriaus krūtinių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.